Lukáš Pešek zůstane v našich srdcích

Motocyklový závodník Lukáš Pešek nedokončil domácí závod Grand Prix, a i když se v paddocku brněnského okruhu našli naši krajané, kteří z jeho pádu měli radost, zůstane výkon pražského jezdce navždy v mnoha našich srdcích.

Český závodník Lukáš pešek nedokázal naplnit svůj sen – zvítězit v domácím závodě Grand Prix 125. Pražský jezdec havaroval při souboji o třetí místo s Maďarem Gáborem Talmacsim a Španělem Sergio Gadeou v poslední zatáčce náročného závodu. Pešek hnaný několikatisícovým davem fanoušků bojoval převážnou část závodu ve vedoucí skupině, kde později společně s Finem Mikou Kalliem stíhal uniknuvšího Alvaro Bautistu. Šest kol před koncem řešil náš pilot kolizní situaci, kdy se na výjezdu ze zatáčky dostal až do trávy za obrubníky, když se posléze přidal i problém s motorem, ztratil Lukáš Pešek svůj náskok před jezdci za ním. V posledním kole se proto odehrál obrovský souboj o třetí místo, jenž chtěl náš pilot na domácí půdě uhájit. I přes svůj pád předvedl Lukáš Pešek vynikající výkon, který byl hoden opravdového mistra.
"Jsem velmi smutný a zklamaný, protože do domácího závodu jsem vkládal hodně nadějí," říkal po závodě Lukáš Pešek. "Nakonec jsem ho nebyl schopný dokončit. Bylo působivé vidět tak hodně lidí s červenými tričky, číslem 52 a mým jménem. Udělal jsem vše proto, aby byli šťastní. Doufám, že v příštích závodech budu mít více štěstí k získání triumfu, který mi tak hodně odolává. Závod byl těžký, s Kalliem jsme pronásledovali Bautistu, ale pak jsem měl jeden problém a později začal vynechávat motor. V posledních kolech jsem nemohl jet jak jsem zvyklý, přesto jsem se pokusil uchránit pódium. Doufám, že ve zbytku sezóny budu mít k tomuto ještě více příležitostí."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist