Lukáš Pešek chtěl bojovat o pódium

Český jezdec Lukáš Pešek v nedělním závodě Grand Prix Francie havaroval ze třetí pozice. Přišel tak o velkou možnost bojovat o své druhé pódium v kariéře Grand Prix.

S velkým očekáváním vstupoval tým Derbi Racing do včerejšího závodu třídy 125 ccm. Na okruhu Bugatti u města Le Mans se totiž jednička týmu Lukáš Pešek kvalifikoval do první startovní řady. Nakonec však žádný bod nezískal, když nejprve malinko ztratil na samotném startu, nicméně tuto ztrátu bleskově zlikvidoval a pokusil se bojovat o své další pódium. Bohužel závěr druhého kola znamenal pro českého jezdce konec, a to když na výjezdu z poslední zatáčky dostal Lukáš smyk a havaroval.
"Chci nejprve požádat tým o odpuštění, protože tým pracoval během víkendu velmi tvrdě," říkal Lukáš Pešek po nedokončeném závodě. "Všichni jsme byli přesvědčení o tom, že můžeme jezdit vpředu. Myslel jsem na udržení ve skupině, která se chystala odjet ostatním. Najednou jsem však šel k zemi. Motocykl měl nějaký problém, teplota motoru byla vyšší než obvykle. Chod motoru byl jiný než v pátek. Ztratil jsem dobrou příležitost získat ohromný výsledek. Nyní musím ovšem koukat směrem k dalšímu závodu a doufat, že se ke mě tentokrát přikloní více štěstí."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist