Loris Capirossi u Ducati i v roce 2007

Italský jezdec Loris Capirossi podepsal další smlouvu s týmem Ducati Marlboro, v jehož barvách se představí i v roce 2007.

Od roku 2003 jezdí s červeným strojem Ducati Desmosedici italský jezdec Loris Capirossi, který byl v těchto dnech potvrzen továrním týmem jako jezdec i v roce 2007. Úspěšná spolupráce mezi Capirossim a Ducati tak vstoupí již do pátého roku, který se tentokrát bude vyznačovat přestupem na motocykly o objemu 800 ccm. Loris Capirossi získal pro továrnu Ducati celkem pět vítězství v závodech nejprestižnější třídy MotoGP, z nichž čtyři si Capirossi vybojoval během posledních dvanácti závodů.
"Novou smlouvou s Ducati jsem velmi potěšený," říká Loris Capirossi v tiskové zprávě týmu Ducati Marlboro. "Spolupráce na tomto projektu, kde jsem od samotného začátku, mě plní ctí a pýchou. Skutečnost, že naše dohoda byla uzavřená ještě před koncem aktuální sezóny je demonstrace jednoty a víry, kterou jsme navzájem získávali během čtyřleté spolupráce. Cítím se jako část ducati rodiny. Jsem v týmu spokojený. Již v tomto ranném stádiu vývoje mohu říci, že nový motocykl desmosedici GP7 s motorem 800 ccm jde správným směrem. Těším se na další rok. Nyní mám mnoho motivace do posledních závodů této sezóny. Do další sezóny se pak chci pustit se stejným elánem. Společně s ducati pracujeme dobře, jdeme do boje o světový titul pro italský motocykl."
"Jsem přesvědčen, že dosažení dohody s Lorisem Capirossim nám dovolí vzhlížet s optimismem na konec této sezóny a na start té nové," říká generální ředitel Ducati Corse pan Claudio Domenicali. "S jeho talentem, jeho rozhodnutím a jeho profesionalismem, má Lori základní požadavky pro úspěch v projektu Desmosedici."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist