Kuba Smrz v Top - ten, Kaja Abraham bohuzel upadl

Tym Cardion AB Motoracing ma za sebou domaci Grand Prix a zatimco Jakub Smrz se vratil tam, kde byl v prvni polovine sezony, tak mlady Karel Abraham po slibne kvalifikaci na body kvuli padu nedosahl. Ale vice v mem komentari a TZ tohoto ceskeho tymu.

Nez zacnete vazeni ctenari techto stranek cist TZ ceskeho tymu Cardion AB Motoracing, tak mi laskave dovolte muj vlastni komentar k vykonu obou jezdcu. Predem podotykam, ze je to muj soukromy nazor a uz se tesim, jak me budete za nej "kamenovat"!
Karel Abraham
Velmi slibnou kvalifikaci (18.) dokazal Karel Abraham, ze pokud ma k dispozici odpovidajici zavodni material, tak by se uz v blizke budoucnosti mohl vazne zapojit do boju o body v elitni patnacce. A co mu k tomu chybi? Statisticky ma sice "Abaja" za sebou uz ctvrt stovky zavodu Grand Prix, ci-li by mel uz take jednou zacit bodovat. Jsem stejneho nazoru, ovsem takova statistika je take velmi osidna. Zatimco vloni jezdil Abaja dle ocitych svedku vice mene osamocene a bojoval tak hlavne s motorkou, nez se souperi, tak letos se uci jezdit a zavodit ve skupine, kde nikdo nikomu neda ani centimetr mista zadarmo. A tak vlastne teprve letos zaziva svuj poradny krest ohnem. Ci-li, nechme Kajovi dojet sezonu tak, jak vyjde a pokud se mu podari bodovat, bude jen v poradku. Vykonem v brnenske kvalifikaci totiz dokazal, ze rychle jezdit umi, tak mu dejme proste sanci bez velkeho stresu a odpovednosti. Vzijme se do pocitu teenagera, ktery se najednou v Brne octne v "zari reflektoru" a je proste premotivovany. A ze spadne, proboha proc ne! Vzdyt padaji i jini a to i mistri riditek. A pokud jeste letos na body nedosahne, tak ho za to nekrizujme jako Jezise Krista. Pristi sezona, to uz bude ovsem Abajo o necem jinem, ze...! To se budou po Tobe vysledky vyzadovat a doba hajeni pomine!!!
Jakub Smrz
Jihocesky Kuba Smrz, mozna uz priste budeme psat brnensky, se po 5-ti zavodech vratil opet tam, kam vykonem patri! Vyborna kvalifikace (8.), tedy start ze 2. rady startovniho rostu a zisk 6 bodu, to jsou jednoznacne jeho plusove okamziky pri vstupu do zaverecne casti sezony. Vzdyt Kuba v predchozich 5-ti poslednich zavodech 3x nedojel a nejlepe skoncil 11. ve Velke Britanii. A to rozhodne nikomu na sebeduvere neprida. A tak se nelze divit, ze v sobotnim poledni spokojene prohlasil: "Konecne mam z jizdy dobry pocit a citim, ze motorka jede "dopredu". A zavod samotny?, 10. misto bylo jeho nejlepsim dvestepadesatkovym brnenskym umistenim, nebot doposud mel na svem konte zaznamenano nasledujici: 2003 - nedokoncil, 2004 - 14. a 2005 - 11., a to znamena pro Kubu predevsim zisk ztracene sebeduvery.
Nebylo by ovsem spravne, nepripomenout si, ze moznosti Jakuba Smrze a motocyklu, ktery ma k dispozici, mohou byt jeste hodne vyse. Ostatne vysledky oficielnich testu IRTA ze zacatku sezony byly hodne optimisticke a pokud vezmeme v uvahu, ze by mel mit Kuba Smrz k dispozici stejny zavodni material jako ma Ital Roberto Locatelli (v Brne 4., v MS prubezne 6. se ziskem 127 bodu) ci Francouz Sylvain Guintoli (v Brne dnes 8., v MS prubezne rovnez 8. se ziskem 73 bodu), tak je zrejme, ze se ziskem 40 bodu a prubeznym 12. mistem nevycerpal jeste cesky zavodnik vsechny sve moznosti a my se spolecne muzeme pouze tesit na nasledujici mistrovske zavody.

Ale dejme nyni cas a misto oficielni TZ ceskeho tymu Cardion AB Motoracing:
"Dva týdny velkých příprav provázely Team Cardion AB Motoracing před domácí Grand Prix. Oba jezdci prošli důkladnou fyzickou přípravou.
Také mechanici pracovali na technickém zázemí. Příprava byla dvakrát větší, protože za dva týdny odlétá celý tým na tři zámořské závody. Téměř celý víkend se obešel bez vážnějších komplikací. Do dnešního závodu nastupoval jak Kája tak i Kuba v naprosté pohodě a všichni jsem přáli Kájovi první bod a Kubovi dobré umístění."
Karel Abraham
Pro pád závod nedokončil.
„Start do závodu byl dost špatný. Po celou dobu jsem hodně ztrácel na rovinkách a proto mě předjížděli i jezdci, které jsem pak musel těžce řešit v zatáčkách. Poté mě opět předjel Rabat. Do zatáčky jsem najel příliš rychle, nepovedlo se mi to a já upadl. S tréninky jsme velice spokojení, ale závod se nepodařil. Doufám, že do příští Grand Prix se vyřeší problém s rychlostí.”
Kuba Smrž
10. místo ( : 0´51.815 )
„Po warm upu jsme se rozhodli použít do závodu tvrdší zadní gumu a po nevydařeném startu jsem jel několik prvních kol opatrněji, abych zbytečně neupadl. Bohužel mi ujela skupina přede mnou a zůstal jsem se Simoncellim, se kterým jsem bojoval o desáté místo. Několikrát jsme se vyměnili a v posledním kole jsme dojeli Debona, který všechno rozhodl. Simoncelli ho stihl předjet, ale já už bohužel ne, čímž jsem strašně ztratil. Po včerejší kvalifikaci jsem si určitě přál dojet lépe, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem se po pěti závodech dostal do první desítky jak v tréninku, tak v závodě a navíc jsem za celý víkend ani jednou neupadl. Určitě je to hodně pozitivní do dalších závodů a snad se budou výsledky jen a jen lepšit. ”

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist