Jsem hrdy na to, byt na stejne urovni jako Hailwood

Svuj sedmy titul mistra sveta ma Valentino Rossi po vcerejsim vitezstvi na Sachsenringu v podstate uz v tazce. Vzdyt 120 bodu naskoku po vice nez polovine sampionatu je v podstate v normalnich lidskych moznostech nedostizelny naskok

Ovsem i v historicke tabulce viteznych zavodu Grand Prix se "The Doctor" posunul na treti misto, ktere nyni zaujima spolecne s Mike Hailwoodem: "Mike byl jeden z nejvetsich pilotu a nyni jsem na jeho urovni a na to jsem opravdu hrdy", rekl tovarni pilot Gauloises Yamaha pohnutym hlasem.
A mozna se italskemu jezdci podari dohonit jeste i Spanela Angela Nieta, ten vyhral v nizsich obsahovych tridach celkem 90 zavodu Grand Prix. A to by se mu mohlo podarit uz pristi rok ! A ze by jednou dohonil Agostiniho s jeho 122 vitezstvimi, je dost nepravdepodobne, nebo prece...? Teoreticky by na to potreboval Rossi jeste tri roky ...
Ovsem tak daleko do budoucnosti se Valentino rozhodne nediva: "Planuji rok od roku", rika sestinasobny mistr sveta, ktery s nejvetsi pravdepodobnosti podnikne utok na osmy titul opet na Yamaze. A letosni dalsi vcerejsi vitezstvi mu samozrejme volbu motocyklu na rok 2006 hodne ulehci. "Muj tym a Yamaha odvedli perfektni praci a zachranili situaci", tesil se po velkych problemech v treninku Ital.
Nejakou dobu se zdalo, ze Rossi neni schopen Gibernauovo tempo delsi dobu vydrzet, ale mistr sveta a vedouci muz sampionatu cekal typicky se svym utokem az do posledniho okruhu."V nekterych usecich se mi jelo opravdu vyborne, nekde jsem ztracel. Ale ve skutecnosti fungoval motocykl po dobre odvedene praci v poslednich dnech vyborne. Jednou jsem sice ztratil pozici na Nickyho, ale brzy jsem ji zase ziskal nazpatek."
"Sete udelal pri brzdeni do prvni zatacky posledniho kola malou chybu, coz se pri takove velke rychlosti lehce stane. A tak jsem se ocitl na spici. Nevim ovsem, jestli bych bez teto jeho chyby vyhral, ovsem zautocil bych v kazdem pripade."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist