Jorge Lorenzo je již po operaci

Jorge Lorenzo si při testech ve Valencii zlomil počtvrté klíční kost, nyní je již po operaci a těší se na další testování.

Jorge Lorenzo, jezdec týmu Fortuna Aprilia, podstoupil v neděli ráno operaci svého zraněného ramene, které si poškodil při pádu během testování Aprilie na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie. V nemocnici Dexeus v Barceloně zpevnil Lorenzovi titanovou deskou zlomenou klíční kost uznávaný doktor Xaver Mir, který již v minulosti operoval mnoho sportovců.
První slova Jorge Lorenza po hodinové operaci byla zároveň i otázkou, kdy bude moci opět usednout do sedla svého závodního stroje. Zlomenina klíční kosti je pouze několik centimetrů od místa, které si na stejné kosti Lorenzo zlomil při letošní Grand Prix Catalunye. Ve své kariéře měl Jorge Lorenzo zlomenou klíční kost již čtyřikrát, a proto již ví, že bude muset několik dnů odpočívat. Pokud bude zotavení probíhat bez vážnějších komplikací, měl by se Lorenzo zúčastnit společně se svým zaměstnavatelem dalších testů továrny Aprilia, které jsou plánované až na konec ledna do španělského Jerezu.
Jorge Lorenzo
Co mě v tuto chvíli opravdu mrzí, není samotné zranění, ale to, že jsem kvůli tomu nemohl pokračovat ve svém zlepšení, které se při testech projevovalo. Již ve čtvrtek jsem byl pod hranicí rekordu okruhu a jsem si proto jistý, že jsem mohl udělat velký pokrok. Vůči svému týmu cítím lítost, stejně jako cítím lítost ke svému kondičnímu trenérovi, který bude muset o Vánocích hodně rychle sníst „turron“ [typické španělské, sladké jídlo], protože namísto odpočinku jako ostatní lidé, bude muset cestovat zamnou a vypracovat pro mne dvoufázové cvičení v posilovně. Musím být však optimistický, dokonce i takovýchto situacích. Přinejmenším budu mít letos alespoň odlišné Vánoce jako v předchozích letech.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist