Jezdci továrny Kawasaki dnes za očekáváním

Jezdci továrny Kawasaki Shinya Nakano a Alex Hofmann si od Grand Prix Japonska velmi slibují, dnešní zahájení však bylo ža za jejich očekáváním.

S teplými podmínkami bojovali na okruhu Twin Ring v Motegi při úvodních dvou trénincích třídy MotoGP také tovární jezdci Kawasaki Shinya Nakano a Alex Hofmann. Příprava na velmi důležitý závod zahrnovala dnes tvrdou práci na motocyklech Ninja ZX-RR. Japonsko-Německý pár skončil po dvou hodinách usilovné práce na prozatímním čtrnáctém a patnáctém místě výsledkové listiny dvou tréninků, když byl mezi nimi rozdíl pouhých šest setin sekundy. Shinya Nakano se vedle testu nového motoru zabýval také zkoušením nového výfukového systému Akrapovic, se kterým by měl nastoupit do nedělního závodu. Zatímco Nakano testuje zcela nový stroj, Alex Hofmann se i v Japonsku představí na motocyklu, se kterým absolvoval poslední závody Grand Prix.
Alex Hofmann – 14. místo (1:49,504)
Nejsem spokojený s tím, že jsem skončil čtrnáctý. Toto je náš domácí závod a já bych chtěl všem fanouškům Kawasaki a Bridgestone ukázat lepší výsledky. Pro jízdu 1:49 mám dobrý rytmus, ale pokud nebudu v neděli jezdit 1:48, nikam se nedostanu. Ještě před příjezdem do Japonska jsem věděl, že nedostanu nový motor, a proto to není problém. Pozitivní je, že ZX-RR je stabilnější na brzdách, především na přední, což je zde důležité. Problém bude nalézt kompromis mezi pomalými a rychlými zatáčkami.
Shinya Nakano – 15. místo (1:49,566)
Dnes jsem očekával více. Nové díly v motoru mají hodně potenciálu, ale potřebuji více času pro jejich nastavení. Je to problém elektroniky a převodovky, která je nyní jiná, protože máme více otáček a maximální výkon je také vyšší. Není to sice žádný velký problém, ale několik menších problémů musíme maximálně kombinovat zvláště s novými závodními pneumatikami Bridgestone. Minulý rok jsem byl v pátek devatenáctý a nakonec jsem skončil na pódiu, takže je to jistě krok kupředu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist