James Toseland do MotoGP?

Již několikrát prezentoval britský superbikový jezdec James Toseland svůj sen, který je stát se oficiálním pilotem šampionátu MotoGP. Tentokrát ukázala i druhá strana, že by si svůj sen mohl splnit.

Britský motoristický server Crash.net uvedl reportáž, ve které nakousává téma budoucího složení satelitního týmu továrny Ducati. Tímto týmem má být i nadále tým někdejšího motocyklového závodníka a účastníka šampionátu Grand Prix 500 (předchůdce dnešního MotoGP), Španěla Luise d´Antína, který má však být od příštího roku maximálně podporován samotnou italskou továrnou.
"Chtěli bychom mít satelitní tým jako má Honda, tedy tým schopný bojovat o pódium. Chceme aby spojení mezi našim satelitním týmem a továrnou bylo silnější," říká šéf továrního týmu Ducati Marlboro pan Livio Suppo. Není proto tajností, že tým Luise d´Antína, který bude v roce 2007 podporován opět společností Pramac, ale který by měl do šampionátu MotoGP nastupovat již s pneumatikami Bridgestone, hledá jezdce, kteří by měli pomoc v boji o samotné pódium.
"Jednám se šesti nebo sedmy jezdci a James Toseland je jedním z nich," říká na stránkách crash.net Luis d´Antín, který také doplňuje, že v tomto jeho hledáčku je vedle současných jezdců týmu Alexe Hofmanna a Jose Luise Cardosa a italský veterán Max Biaggi, kterého by d´Antín rád vrátil do MotoGP. "Toseland je talentovaný jezdec s výsledky a britský trh je pro šampionát i Ducati důležitý. Věřím, že dobrý jezdec se přizpůsobí v každé sérii. Toseland nyní v superbike hravě poráží Alexe Barrose."
I když d´Antín hovoří stejně jako Suppo a tom, že v minulosti přicházeli ze superbiků do MotoGP starší jezdci, kteří nedokázali změnit svůj styl, a že v případě mladých jezdců jako je Vermeulen či Toseland může být vše jinak, jisté je prozatím to, že Toseland i d´Antín vědí o zájmu toho druhého, nikdy však spolu ještě na společné téma nehovořili.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist