Jacque definitivně bez domácího závodu

Tisková zpráva továrního týmu Kawasaki Racing dnes definitivně potvrdila, že Olivier Jacque nenastoupí k domácí Grand Prix Francie.

Olivier Jacque nebude závodit na domácí Grand Prix Francie v Le Mans. Po zranění pravého předloktí, kde si Jacque při pádu v Číně natrhl sval, byl Olivier nejprve ošetřen v prostorách lékařského centra okruhu a poté operován v Shanghaiské nemocnici Huashan. Tam mu měla být rána vyčištěná a uzavřená. Po návratu do Barcelony absolvoval Jacque vyšetření u známého španělského doktora Mira. Při tomto vyšetření se však ukázalo, že v ráně je silná infekce. 33 roků starý jezdec byl ihned hospitalizován v barcelonské nemocnici, kde mu byly podávané tři dny antibiotická léčiva. Následkem zranění a zpoždění léčení nemůže Olivier Jacque dostatečně hýbat s rukou, což mu definitivně znemožnilo start v jeho domácí Grand Prix. Pokud vše již proběhne bez komplikací, měl by se Olivier vrátit do sedla Kawasaki Ninja ZX-RR v příštím závodě, který se pojede v italském Mugellu. Továrna Kawasaki zatím nezveřejnila jméno náhradního jezdce, pouze uvedla, že jednání o možném druhém jezdci pro Le Mans stále pokračují, a že o výsledku tohoto jednání bude veřejnost informovaná ve druhé polovině týdne. Proslýchá se ovšem, že náhradním pilotem by měl být synovec jedné z legend Grand Prix Angela Nieta, tedy Fonsi Nieto, který je továrním pilotem Kawasaki v superbikovém Mistrovství světa.
Olivier Jacque
„Jsem hodně zklamaný, že musím vynechat můj domácí závod, ale ztráta pohyblivosti v mé pravé ruce znamená, že je prostě nemožné startovat v Le Mans. Při pádu jsem si zranil sval v předloktí a operace, která měla řeznou ránu uzavřít zapříčinila, že okolní kůže byla zasažená infekcí. Nyní je důležité tuto infekci zlikvidovat, což znamená denně navštěvovat nemocnici, kde mě léčí. Jakmile bude infekce odstraněná, ihned začnu plný trénink s cílem posílit svaly a pohyb ruky tak, abych se mohl vrátit při italské Grand Prix v Mugellu. Je škoda, že se to stalo právě nyní, kdy se začal zlepšovat náš motocykl, získat dobrý výsledek v Le Mans bylo opravdu reálné. Cítím lítost k mému týmu, ale chci se k nim co nejdříve vrátit. Přeji jim úspěch ve Francii. Chci se omluvit francouzským fanouškům, kteří očekávali v závodě dva domácí jezdce na motocyklech Kawasaki, byl jsem donucen zraněním nenastoupit v Le Mans a tak doufám, že všichni budou v mé nepřítomnosti podporovat Randyho.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist