Hlasy ze Shanghaie (2)

Další část ohlasů jezdců MotoGP po závodě v čínském Shanghai.

Jürgen van den Goorbergh (6. místo)
Z mého výkonu jsem velmi šťastný. V několika prvních kolech to bylo opravdu tvrdé, na dráze bylo hodně vody a bylo tak velmi obtížné vidět na toho, koho jsem měl před sebou. Díky vynikajícímu nastavení jsem byl schopný předjíždět soupeře a postupovat vzhůru. Motocykl měl ohromnou rovnováhu, která mi dovolila být rychlý, konstantní a neopotřebovávat mnoho pneumatiky. Proto jsem se postupně dostal až na pátou pozici a cítil, že bych se mohl posunout až na pódium. V posledních několika kolech jsem se však rozhodl neohrozit tvrdou práci celého víkendu a zvolil v závodě jistější tempo. Musím poděkovat mému týmu, jak mne přivítali a za jejich neúnavnou práci od tréninků až po závod.
Alex Barros (11. místo)
Byla to ztracená příležitost. Měl jsem velké problémy se zamlženým plexi. Bylo to tak hodně, že jsem musel každé kolo na chvilku otevírat hledí a rukavicí čistit plexi. Neuvědomil jsem si, že jsem odstartoval předčasně, myslel jsem si, že to byl dobrý start. Poté jsem se dostal do skupiny jezdců, kteří dělali mnoho chyb. Bylo těžké je předjet, protože oni jeli divnou stopu. Nakonec se mi to podařilo a dostal jsem se na sedmé místo za Melandriho. Pak jsem si uvědomil, že mám trest. Vjel jsem proto do boxů, musel jsem, když mi to ředitel závodu i můj tým ukazoval. Je to škoda, protože jsem mohl na Rossiho získat body, místo toho jsem k tomu vůbec nedostal šanci. Nechci o tom více mluvit, nyní se budu již soustředit na další závod, který je za čtrnáct dní v Le Mans.
Tohru Ukawa (15. místo)
Po dokončení závodu na patnáctém místě nejsem spokojený, protože má osobní výzva zněla dokončit závod mezi nejlepší desítkou. Je tu hodně věcí, které potřebujeme udělat, abychom se přiblížili k charakteru pneumatik Michelin. V pátek za suchých podmínek jsme se pokoušeli tyto věci řešit. Každopádně to bude chtít ještě nějaký čas.
Troy Bayliss (nedokončil závod – havaroval)
Jsem zklamaný, protože jsem dnes mohl dosáhnout dobrého výsledku. Ráno ve Warm Upu se mi v těžkém dešti jezdilo dobře a tak jsem se do závodu cítil jistě. Nicméně s postupem závodu to již nebylo stejné, hodně se mi prokluzovalo kolo, po startu jsem se ocitl na desátém místě. Ve čtvrtém kole jsem ztratil kontrolu nad zadním kolem. Co k tomu říci? Někdy závodění takovéto je. Vše co mohu dodat je, že se budu soustředit na další závod.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist