Grand Prix ČR: Závodníci si vyzkoušeli svou rovnováhu na ledě

Jezdci seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů si z asfaltky na chvíli odskočili na led. V rámci předzávodní akce se utkali s týmem Komety Brno, jehož velkým fanouškem je český jezdec Karel Abraham. Spolu s ním si zabruslili Joan Mir, Marcel Schrötter, Luca Marini, Jakub Kornfeil a Filip Salač.

A jak se zdá, akce se stejně jako loňské závody na jetsurfech mimořádně vyvedla. Někteří jezdci měli sice ze začátku problémy se na bruslích vůbec udržet, jako například Luca Marini s Joanem Mirem, ale nakonec si akci přece jen užili.

„Nikdy dřív jsem na bruslích nestál. Sice jsem už stál na lyžích, ale není to to samé,“ smál se Mir, s jehož názorem souhlasil i bratr Valentina Rossiho. „Bylo to poprvé, co jsem hrál hokej. Už jsem předtím bruslil, ale tentokrát to bylo úplně jiné. Strašně jsem si to užil, protože miluju všechny druhy sportů. Nikdy bych neřekl, jak těžké to bude. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát a pobavit se se všemi těmi neuvěřitelnými kluky, kteří hrají velmi dobře," řekl Luca Marini.

Poprvé si pak zahrál hokej také Jakub Kornfeil. „Lidi mi říkali, že to vypadalo, že vím, co dělám,“ smál se. „Hokej jsem ale hrál úplně poprvé a hrozně jsem si to užil! Poslouchal jsem všechno, co nám hráči říkali."

Bruslení si užil i Karel Abraham. „Naposled jsem stál na ledě asi před rokem a půl. Bruslit sice umím, ale nejsem v tom nejlepší. A myslím, že to už bude deset let, co jsem naposled držel hokejku! Odnáším si odsud skvělý zážitek. Jsem velký fanoušek Komety a mám velkou radost, že jsme ji mohli navštívit během tréninku."

Nejlépe to pak na ledě šlo Marcelu Schrötterovi, který se v minulosti hokeji hodně věnoval. „Neřekl bych, že jsem byl profesionálním hráčem... ale jo, trochu jsem hrával! Bylo krásné se zase podívat na led. A ten smrad tady - je nepříjemný a příjemný zároveň, přesně tak si to pamatuji," zavzpomínal Němec. „Dnešek jsem si dost užil, byla to opravdu cool akce."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist