GP Francie - MotoGP

Marco Melandri těží z Rossiho problému a vítězí na okruhu Bugatti v Le Mans, kde se dnes konal další závod letošního Grand Prix.

Marco Melandri zvítězil v dalším závodě MotoGP, když čtyři kola před cílem předjel v té době vedoucího Daniela Pedrosu. Na druhém místě dokončil závod nestárnoucí Loris Capirossi, který španělského mladíka v sedle tovární Hondy předjel naopak v posledním kole. Na Dany Pedrosu tak zbylo až třetí místo.
Na čtvrtém místě skončil Australan Casey Stoner, kterého následoval Nicky Hayden, pro něhož tak skončila šňůra osmy pódiových výsledků. Na šestém místě projel cílem Colin Edwards, jenž celý závod doháněl svou ztrátu, kterou nabral v první šikaně, kdy vyjel do štěrku poté, co do něj strčil havarující Randy de Puniet (jak odhalil letecký pohled na celou situaci, Randy tvrdě brzdil poté, co mu cestu zkřížil Valentino Rossi).
Na sedmé pozici se v cíli objevil Makoto Tamada, osmý dojel Sete Gibernau, jenž v úvodní šikaně řešil stejný problém jako Američan Edwards. Desítku nejlepších doplnili devátý Tony Elías a desátý Chris Vermeulen.
Pro pět bodů za jedenácté místo si dojel Carlos Checa, dvanáctý byl Shinya Nakano, který byl krátce po startu potrestán průjezdem boxovou komunikací poté, co předčasně odstartoval do závodu. Třináctý dokončil závod Alex Hofmann, čtrnáctý James Ellison a konečně patnáctý John Hopkins, který byl po svém pádu klasifikován jako poslední jezdec v cíli tohoto závodu.
Valentino Rossi dnes opět cíl závodu neviděl. Rossi nejprve hrál jednu roli v karambolu v úvodní šikaně, poté se propracoval až na vedoucí pozici, kde si zajistil dostatečný náskok. Když se již zdálo, že tentokrát žlutá Yamaha dojede vítězně do cíle, zničehonic se stroj YZR M1 zastavil a svého jezdce tak podruhé v řadě do konce závodu nepovozil.
V celkovém pořadí nadále vede Nicky Hayden (83), tentokrát však již pouze o čtyři body před druhým Marco Melandrim a třetím Lorisem Capirossim (oba 79). Čtvrtý je Daniel Pedrosa (73) a pátý Casey Stoner (65).
Závody Mistrovství světa silničních motocyklů pokračují za dva týdny v italském Mugellu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist