GP ČR - 125 ccm

Héctor Faubel vítězí v Grand Prix ČR třídy 125 ccm, náš Lukáš Pešek získává bronz!

Od roku 2001, kdy Jakub Smrž dojel závod 125 ccm na 6. místě, jsme čekali na výraznější úspěch českého jezdce. Ten přišel dnes, když v závodě stejné třídy dojel Lukáš Pešek na 3. místě, tedy na pódiovém umístění, na které jsme čekali od roku 1971, kdy dokončil Bohumil Staša st. Závod třídy 350 ccm na místě druhém.
V tom letošním závodě třídy 125 ccm zvítězil Španěl Héctor Faubel, který o pouhých 0,070 sekundy odsunul na druhé místo Mattiu Pasiniho. Za třetím Peškem dojel na čtvrté pozici Maďar Gabor Talmacsi. S větší ztrátou byl v cíli pátý Japonec Tomoyoshi Koyama, šestý skončil mladý Pol Espargaro. Na sedmém místě skončil Simone Corsi, na osmém Michael Ransader, na devátém Randy Krummenacher a na desátém Sandro Cortese.
Druhou desítku načal Esteve Rabat, dvanáctý byl Joan Olive a třináctý Bradley Smith. Poslední body dnes brali čtrnáctý Elexis Mabou a patnáctý Stefano Banco.
Z trojice českých kartařů viděl cíl pouze nejmladší jezdec tohoto závodu Karel Pešek, který dokončil závod s jedním kolem ztráty na posledním, 31. místě. Karel Májek a motocykl FGR svůj statečný boj dodýchali v osmém kole, kdy Karel zastavil pro poruchu stroje, Michal Prašek nejprve absolvoval trest projetí boxovou komunikací z důvodu předčasného startu, poté však po jednom kole zastavil kvůli ztrátě výkonu jeho motocyklu.
Na čele šampionátu je Héctor Faubel (179 bodů), druhý je Gabor Talmacsi (169), ale na třetí místo se vrátil náš Lukáš Pešek (129), který má stejně bodů jako čtvrtý Koyama.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist