GASGAS Factory Racing Tech3 v roce 2024 s Fernandezem a nováčkem Acostou

V pátek tým GASGAS Factory Racing Tech3 oficiálně oznámil jezdeckou sestavu pro rok 2024, kde bude závodit Augusto Fernandez a Pedro Acosta. Španěl Pol Espargaró bude nadále součástí Pierer Mobility Motorsport a KTM spoléhá i na jeho talent v rámci vývoje prototypu MotoGP™.

Španěl Augusto Fernandez loni vyhrál titul mistra světa třídy Moto2™ a přestup do MotoGP™ spojil s týmem GASGAS Factory Racing Tech3. Šestadvacetiletý Malorčan bodoval ve většině letošních závodů a jeho zatím nejlepší výsledek je čtvrté místo z Francie.

Lídrem průběžného hodnocení Moto2™ je letos Pedro Acosta, který je v mistrovství světa teprve třetím rokem, ale už má na kontě jeden titul z Moto3™. A je to právě Acosta, který hodně tlačil na to, aby příští sezonu závodil v královské MotoGP™. Pro KTM to nebylo nic snadného, ale nakonec se jim to podařilo vyřešit, když se dohodli s Polem Espargarem.

Dvaatřicetiletý Pol Espargaró letos bojoval s těžkým zraněním, a nakonec byl schopen se znovu postavit na start závodů MotoGP™. V příštím roce obsadí klíčovou a velmi ceněnou pozici v Pierer Mobility Motorsport, jak se píše v tiskové zprávě.

„V rámci našeho týmu GASGAS jsme pro rok 2024 museli učinit důležité a obtížné rozhodnutí,“ píše v oficiálním prohlášení Pit Beirer (KTM). „Augusto předvedl v MotoGP™ působivé první kroky a my jsme naprosto přesvědčeni, že má rychlost a inteligenci, aby se dále rozvíjel. Pedro je výjimečný talent, který už toho tolik vyhrál, a za tak krátkou dobu. Rok 2024 bude o tom, aby se naučil udělat další krok s velkými kluky v MotoGP.“

„Chci Polovi poděkovat za všechno, co pro nás udělal a stále dělá. Tenhle chlapík je supertvrdý a superodhodlaný, a proto s ním chceme počítat jako s důležitou součástí naší struktury. Polova otevřenost a aktivní přístup si zaslouží můj hluboký respekt. To, že nám v této situaci podal pomocnou ruku, podtrhuje jeho velikost jako člověka. Ukazuje to také jeho vášeň pro sport a jeho myšlenky do budoucna.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist