ELIT odchází

ELIT odchází z pozice generálního partnera týmu, tým se stane továrním týmem značky Aprilia.

Po pěti letech, završených v loňském roce ziskem titulu mistra světa, odchází společnost ELIT z pozice generálního partnera týmu. O její další roli v týmu se rozhodne do konce tohoto roku. Tým přestupuje ke značce Aprilia a bude v MS účinkovat jako jeden z jejích továrních týmů. Tom Lϋthi přestupuje do třídy 250 a Sandro Cortese zůstává v kategorii 125. Ke změně dochází na pozici technického ředitele týmu, kde Seppa Schlögla pravděpodobně nahradí Švýcar Marcus Egloff.
K rozhodnutí pro přechod k Aprilii majitel týmu Daniel M. Epp uvedl:
„Rozhodnutí přechodu ke značce Aprilia nebylo pro náš tým vůbec jednoduché. Na jedné straně stála úspěšná pětiletá spolupráce s Hondou, na druhé straně skutečnost, že pro Hondu není v současné době vzhledem k její orientaci na F1 a MOTO GP prioritou vývoj dvoutaktních motocyklů a motorů. Naopak Aprilia, protože nemá motocykl pro MOTO GP, se zaměřuje právě na kubatury 250 a 125, což potvrdila svou letošní dominancí. K našemu rozhodnutí přispěl i velmi dobrý pocit z jednání se zástupci Aprilia Racing, kteří projevovali o spolupráci s naším týmem velký zájem. Zatím se jedná o dvouletý projekt s první postupným cílem jezdit s oběma našimi piloty v první skupině, tj. na úrovni „top 6“. Není možné říci, zda dosažení tohoto cíle bude v našich silách v prvním půlroku, roku, či až ve druhé sezóně, věříme však, že se nám to podaří.
Být továrním týmem pro nás znamená kromě továrních motocyklů také maximální podporu a péči ze strany Aprilia Racing. Prakticky jsou to 3 specialisté na motor, podvozek a pérování, kteří nám budou na všech závodech GP k dispozici a společný výběr technického ředitele a specialisty na datarecording. Dále také budeme mít k dispozici všechny technické novinky, které projdou odzkoušením a ukáží se jako zlepšení. Z výkonnostního hlediska je to pro nás velký závazek, který bychom rádi postupnými kroky splnili.“
ELIT odchází z pozice generálního partnera týmu
Česká společnost ELIT originální autodíly po pětiletém úspěšném angažmá v pozici generálního partnera týmu, který umožnil vznik týmu a financoval jeho obtížné začátky, odchází z této pozice a předává pomyslnou štafetu do Švýcarska společnosti Emmi, která také bude v názvu týmu s pracovním názvem EMMI CAFFE LATTE APRILIA. O další roli ELITu v týmu se rozhodne do konce letošního roku. Majitel týmu Daniel M. Epp bude nadále organizovat tým z Prahy, kde tým sídlí a má své administrativní zázemí s českými pracovníky.
Důvodem pro odchod ELITu z pozice generálního partnera je skutečnost, že v současné době není v Čechách vhodný jezdec, který by mohl v nejbližších letech úspěšně závodit v našem týmu v MS. Tým se tak orientoval na zahraniční závodníky, což vyústilo také v získání silných zahraničních partnerů, pro které je podpora svých národních závodníků na úrovni generálního partnera efektivnější než v případě ELITu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist