Do závodu odstartuje Abraham z osmé řady

Český závodník Karel Abraham v sobotu dopoledne zlepšil své časy na kolo ve srovnání s výsledky pátečních tréninků, ale už se mu tolik nedařilo v samotné kvalifikaci. Jakmile chtěl nastavit kvalifikační maximum, přišel o přilnavost předního kola a následoval pád. Na návrat do boxů a výjezd na druhé motorce už nebyl čas, takže český závodník odstartuje z třiadvacáté pozice.

V kombinaci časů dvou pátečních tréninků byl Karel Abraham dvaadvacátý s maximem na 1'58,127 sekundy. V sobotu dopoledne Abraham zrychlil na 1'56,964 sekundy, což se mu už nepodařilo zopakovat na rozpáleném asfaltu během první kvalifikace. V Q1 zajel 1'57,217 sekundy a do závodu odstartuje třiadvacátý.

„Dopoledne to bylo lepší než včera, zajel jsem rychlejší čas, téměř stejný, jaké je mé maximum na této dráze,“ uvedl po kvalifikaci v Brně Karel Abraham. „Odpoledne jsem na to chtěl zatlačit o něco víc, abych získal dobrou pozici na startu, ale ve druhém stintu jsem v nájezdu do páté zatáčky přišel o předek a havaroval. Je to škoda, ale cítím, že jsme s motorkou na limitu a to pak není snadné.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist