Co maji spolecneho Nemci Dieter Stappert, Sepp Schlögl a indoneska Yamaha ?

Nekolik zajimavosti z nizsich trid prinesly v minulych dnech zahranicni media.

Indoneska staj Yamaha Pertamina pojede v pristi sezone s jezdcem Dani Tata Praditou. Sefem staje je 65-ti lety Nemec Dieter Stappert – drive Aprilia Germany a jako sef technik byl angazovan dalsi Nemec Sepp Schlögl. 17-ti lety jezdec Pradita jel v roce 2006 na Yamaze s Wild – card ve tride do 125 cc v Sepangu a skoncil jako 26., tedy posledni. Letos s motocyklem o tridu vyse ztratil v treninku 7,3 sekundy na Pole position…
Cinsky Loncin nastupuje do kubatury 125 cc. Tato firma je v Evrope znama predevsim diky “quads”, tedy ctyrkolkami. Ale take produkuje jednostopa vozidla, tedy motorky. Motocykl Loncin je v podstate Aprilia, take “domov” bude mit Loncin v Italii. V pozadi stoji firma Engines Engineering - do roku 2006 pracovala pro Malaguti – a jako seftechnik je Olivier Liégeois z Belgie. Jezdci jsou Francouzi Jules Cluzel a Alexis Masbou, prave Cluzela uz Liégeois “delal” u Matteoniho.
Daniel Amatrian, ex-sef tymu Jorge Lorenza, ma i tym ve tride malorazek. Pol Espargaro a Joan Olivé pojedou motocykly Derbi RSA, tedy v podstate tovarni motorky Aprilie. O tridu vyse pojede za tym Daniela Amatriana testovaci jezdec Aprilie, Alex Debon (na snimku s Lorenzem) – na tovarni Aprilii RSW a take starsi z bratru Espargarovych, Aleix, ten ovsem na modelu LE. Sponzorem je firma Belson, ktery vyrabi napriklad navigacni pristroje.
Rakouska firma Grizzly Gas ma v Rumunsku priblizne 40 benzinovych stanic. Krome toho je k dostani take napoj, jako konkurence Red Bullu, tedy „Grizzly Power“. Neni tedy divu, ze tretim jezdcem tymu Grizzly Gas Kiefer Racing, je Rumun Robert Muresan, ktery vloni na Derbi finskeho tymu AJO neziskal ani jeden mistrovsky bod.
American Steve Bonsey - letos na KTM, nepojede za puvodne avizovany novy tym Atlético Madrid, ktery nebyl IRTA akceptovany, nybrz jako treti pilot u Arieho Molanaara, tedy v nizozemske staji, kde uz jedou Danny Webb a Hugo van den Berg.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist