„Nedokážu vysvětlit, co se stalo,“ říká Jorge Martín po pádu v Německu

Jorge Martin zahodil skvěle rozjetý závod na Sachsenringu a přišel tak o vedení v šampionátu, kterého se nyní ujal úřadující mistr světa Francesco Bagnaia. Jak přiznal na pozávodním setkání s novináři, netuší, co přesně se stalo. „Samozřejmě je to frustrující,“ uvedl.

Zdálo se, že pro Jorgeho Martína půjde o další skvělý víkend. V sobotu získal pole position a dojel si pro vítězství ve sprintu a také v nedělním kláním sahal po prvním místě. V předposledním kole mu ujel předek a do té chvíle lídr šampionátu skončil v kačírku. Stalo se tak ve chvíli, kdy druhý Francesco Bagnaia začal stahovat jeho náskok.

„Musíme se z toho poučit. Myslím, že můj pád tady byl úplně stejný jako ty v Jerezu a v Mugellu,“ připomněl Martín pro The Race své pády v hlavním závodě ve Španělsku a ve sprintu v Itálii. „Nevím, jestli je to můj styl. Nevím, jestli je to v mé hlavě. Nevím proč, ale kvůli něčemu padám,“ dodal.

Podobně mluvil i v rozhovoru pro TNT Sports. „Až do toho pádu jsme na Sachsenringu odváděli skvělou práci. Samozřejmě, že je to frustrující. Je to škoda, ale musíme jít dál.“

„Musíme se na to s týmem podívat a zanalyzovat, co přesně se stalo. Máme teď více dat, bude jednodušší porozumět tomu, co se stalo, zlepšit se a být silnější,“ stojí v tiskové zprávě Martína.

Nyní čeká jezdce šampionátu MotoGP měsíční pauza. Na trať se vrátí v anglickém Silverstonu, kde zahájí druhou polovinu sezóny. Ve vedení mistrovství světa je momentálně s náskokem deseti bodů Francesco Bagnaia.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist