V Mostě zajel Jiří Brož i s náhradní motorkou na stupně vítězů

Minulý víkend se konal další závod seriálu Mistrovství České republiky silničních motocyklů na okruhu v Mostě. Montáže Brož Racing Team se zúčastnil tohoto závodu s jezdcem #66 Jiřím Brožem na motocyklu Suter MMX2 ve třídě Supersport/Moto2.

Ještě před vlastním závodním víkendem vznikly organizační zmatky, kdy jsme se ve středu dozvěděli, že původní promotér nebude již organizovat tento podnik. Organizaci převzal Autodrom Most. Původní přihlášky a platby nebyly uznány a do čtvrteční půlnoci bylo nutno vyplnit a podat přihlášky nové. Tyto organizační a administrativní problémy jsme zvládli.

V pátečních volných trénincích jsme vyzkoušeli různá nastavení a snažili jsme se dosáhnout a zlepšit časy, které Jirka v Mostě jezdí. V odpoledním tréninku došlo bohužel k těžkému pádu Jirky. Jirka naštěstí z pádu vyvázl bez zranění, ale motocykl byl zcela zničen… Analyzovali jsme důvody pádu, k němuž došlo v místě, kde nebyl důvod. Po prohlídce motocyklu a dat z telemetrie, jsme došli k závěru, že došlo k poškození chladiče a voda začala stříkat na přední kolo. Následoval pád v táhlé zatáčce při rychlosti 199 kilometrů za hodinu … .

Po zhodnocení situace a krátké poradě jsme došli k závěru, že jsme schopni postavit druhou motorku z dílů, které ovšem nemáme s sebou. Od tohoto okamžiku nastal velký shon – část teamu vyrazila s dodávkou pro díly a zbylá část demontovala z původního motocyklu použitelné díly. Stavba nového motocyklu za těchto podmínek není úplně jednoduchá, ale vše se podařilo a v pátek ve čtyři ráno byl nový motocykl připraven.

V sobotním kvalifikaci Jirka na náhradním motocyklu obsadil třetí místo, čímž si zajistil start z první řady do odpoledního závodu. V odpoledním závodě po startu udržel třetí pozici a na této pozici i závod dokončil. V pořadí Mistrovství České republiky obsadil druhé místo. Nedělní závod se odehrál podobně jako sobotní, tzn. start z třetí pozici a v cíli v absolutním pořadí třetí místo a v hodnocení Mistrovství České republiky opět druhé místo.

Průběh tohoto víkendu byl náročnější a velké díky patří mechanikům! Jirka i tým jsou s výsledkem víkendu spokojeni. Dvakrát druhé místo po velkém pádu a na náhradním motocyklu, který byl postaven za jednu noc. Děkujeme všem našim partnerům a fanouškům za podporu!!!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist