Šampionem FIM MiniGP World Series 2022 je Ital Vuono, Čech Durdis je osmý

Ve čtvrtek byl na motokárové dráze okruhu Ricarda Torma ve Valencii velký den, jelikož se tam rozhodovalo o letošním šampionátu FIM MiniGP World Series 2022. Na programu byly dva kvalifikační závody, dva hlavní závody a Super Final Race. Celkovým vítězem se stal italský závodník Gabriel Fabio Vuono (MiniGP Italy). Český jezdec Roman Durdis (MiniGP Alpe Adria) obsadil celkové osmé místo.

Úvodním závodem dne byl první kvalifikační závod. Ten vyhrál polský jezdec Jakub Stankiewicz (MiniGP Alpe Adria), druhý skončil Clevan Louis Valera (MiniGP Indonesia), takže oba postoupili do obou hlavních závodů.

Do prvního klání startoval Japonec Seiryu Ikegami (MiniGP Japan) z devátého místa, nicméně si vedl tak dobře, že cílem projel jako první. Druhý skončil Němec Fynn Kratochwil (MiniGP Austria) a třetí byl Gabriel Fabio Vuono. Čech Roman Durdis (MiniGP Alpe Adria) projel cílem devátý.

Dalším bodem programu byl druhý kvalifikační závod. Pouze vítěz měl zaručený postup do druhého hlavního závodu, takže o to intenzivnější bitbu jsme o první místo v cíli mohli vidět. Protagonisty tohoto souboje byla dvojice Lewis Mullen (MiniGP Ireland) a Thorley Trevorrow (MiniGP UK). Ir svého rivala nakonec porazil rozdílem sedmašedesáti tisícin a postoupil do druhého klání.

Ve druhém závodě, jenž byl podobně jak ten první bodován, vyhrál italský závodník Gabriel Fabio Vuono (MiniGP Italy). Jen desetinu ztratil na vítězství Izan Rodriguez (MiniGP Spain), třetí v cíli byl Němec Fynn Kratochwil (MiniGP Austria). Čech Roman Durdis (MiniGP Alpe Adria) zlepšil své maximum a závod dokončil na šestém místě.

Rozhodujícím kláním dne byl závod Super Final Race, jenž nabízel dvojitou porci bodů. Tento závod byl ze všech nejdelší, protože byl na 19 kol, a jezdcům umožnil vydat to nejlepší, co v nich bylo. Každopádně bylo jasné, že jen pár jezdců dokáže bojovat na špici a Gabriel Fabio Vuono (MiniGP Italy) byl jedním z nich. Ital jel v posledním kole bok po boku s Němcem Fynnem Kratochwilem (MiniGP Austria), ale ten udělal v samotném závěru chybu, kterou Ital využil a závod vyhrál rozdílem sedmdesáti tisícin. Druhý byl hodně zklamaný Fynn Kratochwil (MiniGP Austria), třetí pak Malajec Qabil Irfan (MiniGP Malajsia). Roman Durdis (MiniGP Alpe Adria) v závodu obsadil desátou příčku.

Celkovým vítězem letošní série FIM MiniGP World Series 2022 je Gabriel Fabio Vuono (MiniGP Italy). Patnáct bodů ztratil na první pozici stříbrný Fynn Kratochwil (MiniGP Austria), třetí je Japonec Seiryu Ikegami (MiniGP Japan). Český zástupce Roman Durdis (MiniGP Alpe Adria) obsadil osmé místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist