Ve Valencii jmenovali Valentina Rossiho Legendou MotoGP

V rámci závěrečného ceremoniálu s nejlepšími jezdci MS silničních motocyklů, bylo předáno jedno ocenění, které možná už teď samotný jezdec nečekal. Valentino Rossi byl přítomen vyhlášení nejlepších, protože jeho šestadvacetiletá závodní kariéra skončila posledním závodem ve Valencii, nicméně byl vyzván na pódium, kde mu Carmelo Ezpeleta předal ocenění o zařazení do Síně slávy MotoGP. Legenda Valentino Rossi je nyní oficiálně Legendou MotoGP.

Italský závodník Valentino Rossi absolvoval po závodě ve Valencii jedno čestné kolo, v němž se loučil s kariérou, která trvala šestadvacet let. Během této doby si Rossi získal srdce milionů fanoušků po celém světě, kteří ho věrně doprovázeli každým rokem po všech okruzích světa.

Ital Valentino Rossi je nyní na seznamu jezdců, kteří se Legendou MotoGP stali již dříve. Mezi těmito jezdci jsou jména jako Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Nicky Hayden a Jorge ‘Aspar’ Martinez.

„Byl to nezapomenutelný den, který jsem si užil,“ uvedl Valentino Rossi. „Vždy jsem na tento den myslel jako na noční můru, protože je to konec dlouhé kariéry a že to bude ve Valencii, nakonec jsem si to ale hodně užil, takže musím všem poděkovat, všem, kteří se mnou pracovali, celému paddocku, všem jezdcům … byl to nezapomenutelný den a já si ho naplno užil. Byla to dlouhá kariéra a vždy příjemná.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist