Yamaha dělá vše pro úspěch Matěje Smrže

"Můj cíl je úplně stejný jako poslední tři roky", říká Matěj Smrž a doplňuje: "Chci se stát šampionem IDM Superbike".

Po svém těžkém pádu na Sachsenringu absolvoval Matěj Smrž v šampionátu IDM-Superbike 2012 comeback dvěma třetími místy na Hockenheimringu a to i přes dva přetržené vazy v levém zápěstí. Bohužel ani o šest měsíců později není jeho zranění ruky stále ještě úplně v pořádku: "Mám pořád bolesti, ale dají se vydržet. Prostě musím s rukou stále ještě rehabilitovat a pravidelně cvičit. Pravé zápěstí jsem měl již v minulosti 2x zlomené a v loňském roce se to ještě zkomplikovalo prasklými vazy... nikdy už to nebude 100% v pořádku, ale v jízdě mě to nikterak neomezuje a doufám, že to tak i vydrží...", řekl po návratu ze španělských testů firmy Dunlop našemu webu český jezdec Matěj Smrž.

            

Tým Yamaha Motor Deutschland dal mladšímu Smržovi v závěru španělských testů k testování nový materiál: "Yamaha klade na letošní sezónu velký důraz a hodně mně důvěřuje. Nyní mám k dispozici úplně nový motocykl, který má hodně nové elektroniky, točí o 200 otáček víc a díky změně pravidel jsme se opět vrátili k systému přepákování, s nímž jsem byl v loňském začátku sezóny velmi rychlý. Všechno se na testech potvrdilo jako kroky správným směrem a naměřené časy to potvrdily. I když zrovna ve Valencii nejedeme žádné závody, známe naše měřítko a to je na tomto okruhu absolutní špička Moto2, s níž jsem byl při testech na srovnatelné úrovni. Musím tedy potvrdit, že zatím jsem spokojený."

Nyní čekají našeho jezdce oficiální testy IDM na Lausitzringu od 5. do 7. dubna. Po dvou pátých místech v posledních dvou sezónách se chce 28-letý závodník z Českých Budějovic v konečné bodovací tabulce hodně zlepšit: "Můj cíl je už tři roky úplně stejný, chci vyhrát titul. Ovšem v šampionátu IDM je hodně dobrých pilotů, takže to nebude zas tak lehké, naopak určitě se budou snažit mně ostatní hodně ztrpčit život. A být jen rychlý, to nestačí. Je potřeba také určitá dávka štěstí - nebo stačí mít méně smůly. Byl jsem už několikrát hodně blízko svému cíli, ale na konci sezóny jsem ještě nikdy nestál na stupních. Chci být letos konstantně rychlý a pravidelně sbírat body. Pak se to může podařit", řekl našemu webu před posledním testování Matěj Smrž.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist