V SBK vyhrál Forés s Reiterbergerem, SST ovládl Ježek

Mezinárodní mistrovství Německa pokračovalo závodním víkendem na okruhu v Schleizer Dreieck a neděle byla dnem závodů jednotlivých šampionátů. V kategorii Superbike slavil vítězství Španěl Xavi Forés a Němec Markus Reiterberger, Matěj Smrž zajel nejlépe na čtvrté místo, Jan Halbich byl dvakrát šestý. Ondřej Ježek ovládl kategorii Superstock 1000, kde byl dvakrát první. Michal Filla zajel nejlépe na dvanácté místo. Martin Gbelec bral body za třetí místo v závodu Moto3 GP.

Závody obou tříd Superbike a Superstock 1000 jedou jezdci společně, takže jsou celkové výsledky všech jezdců, které se pak ještě dělí podle jednotlivých tříd. V prvním klání vyhrál jezdec Ducati Xavi Forés (3C Racing Team), když lídra soutěže Markuse Reiterbergera (Van Zon-Remeha-BMW) porazil rozdílem pouhých 77 tisícin. Třetí projel cílem další jezdec Ducati Lorenzo Lanzi (3C Racing Team), ale Ital už na první dva ztrácel necelých dvanáct sekund. Z českých jezdců byl Matěj Smrž (Wilbers-BMW-Racing Team) šestý, Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion) projel cílem desátý. V třídě Superbike patřila Čechům čtvrtá a šestá pozice v pořadí.

Skvěle si vedl Ondřej Ježek (Triple-M by Barni Racing Team Ducati), jehož start v německém šampionátu je součástí tréninkové přípravy na závěr sezony světového poháru Superstock 1000. Závodník stockové Panigale závod dokončil čtvrtý a na pódiové umístění mu chyběly nějaké čtyři sekundy. V samostatném hodnocení třídy STK1000 ale Ježek slavil jasné vítězství. Druhý Čech v IDM Michal Filla (BMW Sikora) první závod nedokončil.

IDM Superbike/Superstock 1000 – Závod (1)
Neděle, 2.8.2015 - Schleizer Dreieck, Německo
IDM SUPERBIKE - Superstock 1000 - Race 1.pdf

Ve druhém závodu už nepřipustil žádné komplikace jezdec BMW Markus Reiterberger, protože klání vyhrál náskokem sedmi sekund. Španěl Xavi Forés se protentokrát musel spokojit s druhým místem. Třetí projel cílem jeho týmový kolega Lorenzo Lanzi. První závod nedokončil Američan Cameron Beaubier (Team Yamaha MGM), posila týmu Yamahy za zraněné závodníky, nicméně v tom druhém už zabojoval a YZF-R1 dostal na čtvrté místo.

Pátý v cíli druhého závodu byl Ondřej Ježek a to znamená, že je v třídě Superstock 1000 znovu vítězem, takže se v Německu uvedl víc než dobře, což vedení týmu muselo mile potěšit. Na šestém místě dokončil závod SBK/STK1000 jezdec superbikové kubatury Matěj Smrž, Jan Halbich byl osmý. V superstocích obsadil Michal Filla celkové devatenácté místo, v kategorii STK1000 byl klasifikován jako dvanáctý.

IDM Superbike/Superstock 1000 – Závod (2)
Neděle, 2.8.2015 - Schleizer Dreieck, Německo
IDM SUPERBIKE - Superstock 1000 - Race 2.pdf

V třídě Moto3 GP závodil Martin Gbelec (Ariane Racing Factory). Český jezdec z prostředí Red Bull Rookies Cupu se do závodu kvalifikoval třetí a na stejné pozici také dokončil závod, který vyhrál Němec Jonas Geitner (Freudenberg Racing Team) před Nizozemcem Ernstem Dubbinkem (Eveno Racing). V průběžném hodnocení je Martin Gbelec třetí a do konce sezony zbývá odjet tři závody. Ten příští bude už za týden na dráze slavného Assenu.

Moto3 Standard/Moto3 GP - Závod
Neděle, 2.8.2015 - Schleizer Dreieck, Německo
Moto 3 Standard - Moto 3 GP - Race.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist