Schleiz bez mezinárodních závodů

Nepříjemnou dohru pro motocyklové závody bude mít soudní pře ohledně hluku v okolí tradičního německého okruhu "Schleizer Dreieck". V sezoně 2013 se zde nepojede ani závod IDM, původně plánovaný na termín 2.-4. srpna a ani mistrovství světa side, které se zde mělo jet o měsíc později, tedy 30. srpna až 1. září.

Důvodem nekonání mezinárodních závodů na přírodní trati "Schleizer Dreieck" je nejistota, jak vlastně dopadne soudní pře. O jakou při vlastně jde?

Obyvatelé domu, který leží přímo ve startovní zatáčce, vyhráli soud v Geře, který rozhodl o omezení počtu "hlukových dní" z původních 18 na nynějších 9. Okruh "Schleizer Dreieck" z tohoto důvodu už chybí v termínovém kalendáři 2013 šampionátu "International Road Racing Championship" (IRRC). Jelikož ale nadále panuje nejistota, tak se obě dvě pořadatelské organizace, tedy MSC Schleizer Dreieck jako promoter IDM a AMC Schleizer Dreieck jako organizátor MS-side, rozhodly neuspořádat letos své závody. Důvodem je nejistota v právních otázkách a proto nechtějí podepsat žádné smlouvy o pořádání těchto závodů v roce 2013.
Toto rozhodnutí by mohlo být začátkem konce pořádání motocyklových závodů na tomto populárním okruhu v Thüringenu.

Celá soudní pře začala žalobou místního obyvatele Bernda Reisseho, který si jako první stěžoval na závodění před svými domovními dveřmi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist