Po pátém podniku sezony IDM vede tabulku SBK Fritz, Halbich je čtvrtý

Den závodu pátého podniku sezony mezinárodního mistrovství Německa IDM Superbike nabídl na dráze v Schleizer Dreieck celkem dva závody kategorie Superbike/Superstock 1000. První klání vyhrál Marvin Fritz, ve druhém byl nejlepší Marc Moser. Český závodník Jan Halbich zajel na čtvrté a deváté místo. Šesté kolo sezony je na programu v polovině srpna na okruhu v Assenu.

O vítězství v prvním závodu bojoval až do konce vítěz kvalifikace Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt) s jezdcem BMW Mathieu Ginesem (Van Zon-Remeha-BMW). Nakonec to byl Fritz, kdo se radoval z plného počtu bodů, když Ginese překonal rozdílem necelých dvou desetin. Třetí byl Florian Alt (Team Yamaha MGM), který si díky tomu upevnil průběžnou třetí příčku.

O třetí pozici Florian Alt soupeří s českým závodníkem Janem Halbichem (Holzhauer Racing Promotion), který závod dokončil na čtvrtém místě. Nejlépe postaveným jezdcem kategorie Superstock 1000 byl šestý v cíli Danny de Boer (SWPN Racing).

Superbike-IDM – Závod (1)
Neděle, 31.7.2016 - Schleizer Dreieck, Německo
Výsledky závodu - IDM SUPERBIKE and Superstock 1000 - Rennen 1.pdf

Druhé klání vyhrál německý závodník kategorie Superstock 1000 Marc Moser (Triple-M Racing). Jezdec Ducati 1199 Panigale najel na druhého v pořadí Marvina Fritze (Bayer-Bikerbox Langenscheidt) přes tři sekundy. Třetí v pořadí Bastien Mackels (Wilbers-BMW-Racing) už ztrácel 6,6 sekundy.

Čtvrtý projel cílem Florian Alt (Team Yamaha MGM), takže v hodnocení SBK bral šestnáct bodů. Jan Halbich měl během dobře rozjetého závodu předjíždět pod žlutou vlajkou, což ho nakonec stálo pět míst a ve výsledkové listině je jako devátý v pořadí.

V průběžném hodnocení je po pěti kolech sezony vedoucím jezdcem SBK Marvin Fritz, který do této chvíle nasbíral 165 bodů. Druhý je se 158 body Mathieu Gines, jenž dnes ve druhém závodu vůbec nebodoval. Třetí Florian Alt si polepšil na 121 bodů. Čech Jan Halbich zůstává čtvrtý a na Alta mu teď chází šestnáct bodů.

Superbike-IDM – Závod (2)
Neděle, 31.7.2016 - Schleizer Dreieck, Německo
Výsledky závodu - IDM SUPERBIKE and Superstock 1000 - Rennen 2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist