Piloti IDM s pneumatikami Dunlop ve Španělsku

Od úterý mají společné testování ve Španělsku jezdci seriálu IDM, kteří používají pneumatiky Dunlop. Favorité letošního šampionátu Superbike*IDM se tak poprvé sejdou společně na jedné trati.

Albacete a Valencia jsou dvě zastávky předsezonních testů pro piloty IDM v tomto a v příštím týdnu. Jedná se o test pneumatik Dunlop: "Máme připravenou novou generaci předních pneumaik a některé nové směsi zadních", řekl před testem Ralph Christmann od Dunlopu.

Listina účastníků těchto testů je obsáhlá a jsou v ní skoro všichni favorité: Stefan Nebel a Lucy Glöckner z týmu Wilbers BMW sice nastoupí až ve Valencii, ale mají už za sebou první testovací kilometry z testů BMW v únoru.

Yamaha Motor Deutschland se představí v novém složení, tedy pochopitelně s naším Matějem Smržem a poprvé s Garethem Jonesem.

Z Austrálie přiletěl po roční pauze Damian Cudlin a jeho týmovým kolegou v týmu RAC-BMW je Kevin Valk.

Úplně nové je složení favorizované stáje Jense Holzhauera. Karl Muggeridge ukončil svou činost a smlouva s Arne Todem nebyla prodloužena. Místo nich pojedou motocykly Honda rakouský vicemistr IDM Michael Ranseder a nováček šampionátu Freddy Foray.

A konečně s velkým napětím je očekáván comeback multišampiona Martina Bauera z Rakouska, jehož novým týmovým kolegou ve stáji Suzuki Hertrampf je nováček Marc Buchner.
Hodně nepříznivě začala sezóna IDM pro dalšího z favoritů, tedy Daria Giuseppetiho, ten si při testech Pirelli na okruhu v Almerii zlomil bederní obratel a musel si tak svůj pobyt ve Španělsku prodloužit minimálně o 14 dní v místní nemocnici. Přitom začátek testů byl perfektní, Berlíňan si velmi rychle zvykl na nový motocykl Ducati 1199 Panigale. Bohužel poslední den testů hned na začátku druhého runu Giuseppeti havaroval, udeřil se zády do pneumatik ohraničující trať a neštěstí bylo hotovo.

Přiloženým videem se můžete vrátit do sezóny 2012

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist