Nigon a Cudlin: IDM hraje první housle

Ačkoliv srdce obou dvou pilotů s motocykly BMW Erwana Nigona a Damiana Cudlina bijí rovněž pro EWC, tak pro oba dva má německý šampionát superbiků priroritu.

Prioritou Francouze Nigona bylo vždy mistrovství světa Endurance, tedy EWC, ovšem až do té doby, než se stal dominátorem IDM. Jeho značkový kolega Cudlin z Austrálie se cítil doma v obou šampionátech, ale v letošním roce budou oba minimálně na závodě Bol d´Or chybět, neboť tento prestižní závod se koná ve stejném termínu jako německý úvodní závod na Lausitzringu. Atraktivní jsou přdevším pochopitelně peníze, které kvalitní pilot za start v EWC dostane: "Čtyřnásobné závodní nasazení v EWC přinese jezdci stejně peněz jako za kompletní sezónu v IDM, kde se jede osm závodů", říká týmový šéf Francouze Nigona Werner Daemen z Van Zon Alpha Technik Racing, který to dobře ví z vlastní zkušenosti.  
Ve smlouvách jak obhájce titulu Nigona, tak v IDM comeback slavícího Cudlina - RAC Racing - je ovšem jasně zakotveno, že IDM má oproti EWC přednost: "Erwan s tím žádný problém nemá a kdyby snad nějaký měl, a raději startoval na Bol d´Or, tak by se už nemusel u nás v boxu ani ukázat", říká lapidárně Daemen. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist