Na Sachsenringu zahájili sezonu jezdci IDM, Svoboda třetí v SSP300

O víkendu jeli na okruhu Sachsenring první závody sezony jezdci Mezinárodního mistrovství Německa v závodech silničních motocyklů IDM 2023. Mezi jezdci byli také závodníci z České republiky, jenž si v nabité konkurenci vedli velmi dobře.

SUPERBIKE
Pole position na startu závodů získal Patrick Hobelsberger (GERT56). Výhodu startu z první pozice dokázal proměnit v umístění na stupních vítězů jen ve druhém závodu, kde skončil na druhé pozici. V prvním klání bodoval čtvrtým místem. Vítězem prvního závodu byl Ilya Mikhalchik (BCC ALPHA VAN ZON BMW RACING TEAM). Druhý projel cílem Florian Alt (Holzhauer Racing Promotion) a třetí byl Hannes Soomer (Enemat Enos Motorsport).

Ve druhém klání spadl Ilya Mikhalchik, čehož využil Florian Alt, který pro Hondu získal první vítězství sezony. Tři sekundy za Altem projel cílem jezdec BMW Patrick Hobelsberger, třetí závod dokončil další jezdec Hondy Hannes Soomer.

SUPERSPORT
Do závodů supersportů startoval z pole position Melvin van der Voort (Team SWPN), který dokázal velmi dobře zhodnotit kvalifikační výsledek do podoby vítězství ve dvou závodech. V obou závodech dojel na druhé pozici Twan Smits (Team Apreco) a změna byla jen na třetí pozici, kde figuroval po prvním klání Thomas Gradinger (Eder Racing) a po druhém Andreas Kofler (M32 Racing).

V supersportech startoval šestý z druhé řady #6 Michal Prášek (MotoLife Racing), který v prvním klání skončil šestnáctý a ve druhém bodoval šestým místem v cíli. Dobře si vedl #37 Štěpán Zuda (Progres Motoracing 23 Team), který v závodech bodoval osmým a sedmým místem. Dalším Čechem v poli byl #92 Filip Feigl (Genius Triumph Racing Team), který v prvním klání obsadil třinácté místo a ve druhém byl osmý v pořadí. #23 Petr Feigl (Genius Triumph Racing Team) zajel na sedmnácté místo v prvním závodě a ve druhém bodoval třináctým místem.

SUPERSPORT 300
Dva závody jeli na Sachsenringu jezdci třídy třístovek. Pole position získal Inigo Iglesias (Füsport - RT Motorsports by SKM – Kawasaki). V prvním závodu to bylo hodně vyrovnané, když prvních sedm jezdců v cíli bylo v jedné sekundě. Závod vyhrál Dustin Schneider (Freudenberg KTM-PALIGO Racing), druhý byl Walid Khan (Freudenberg KTM - Paligo Racing) a třetí #53 Petr Svoboda (Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki). Český závodník mistrovství světa SSP300 v IDM ukázal, že má dobrou formu.

Ve druhém klání závod vyhrál Inigo Iglesias, který těsně porazil dvojici Lennox Lehmann (Freudenberg KTM - Paligo Racing) a Dirk Geiger. Čech Petr Svoboda závod dokončil pátý. Dalším Čechem v poli byla #19 Adéla Ouředníčková (Dafitmotoracing), která zajela na jednadvacáté a devětadvacáté místo.

NORTHERN TALENT CUP
Druhý podnik sezony jeli v rámci IDM jezdci Northern Talent Cupu. Podobně jak ostatní měli i oni v plánu odjet během víkendu dva závod. Ten první musel být restartován na osm kol a z vítězství se v jeho závěru radoval Rocco Sessler (MCA Racing). Druhé místo obsadil Matteo Masili (Fairium Next Generation Riders Team), třetí byl Jurrien Van Crugten (BB64 Academy). Ve druhém klání byl první Lenoxx Phommara, Rocco Sessler byl druhý a Julius Frellsen třetí. Z českých závodník se #29 Filip Novotný (DG Corse) umístil na sedmém místě, #65 Jan Verner (Austrian Junior Cup Team) byl patnáctý.

YAMAHA R7 CUP
Na prvních třech pozicích dvou závodů víkendu na Sachsenringu nedošlo k žádné změně, protože na stejných pozicích byli stejní závodníci. Zlatý double získal Valentin Folger (MS Motorshop powered by Dieter Briese), dvě druhá místa vybojoval Michel-Caspar Wieth (Michel Wieth Racing) a body za dvě třetí pozice si odvezl Cedric Holme Nielsen (Team Bergau). Český závodník #27 Lukáš Záleský (Junior Racing Team Brno) osadil v prvním klání osmé místo, ve druhém byl devátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist