Matěj Smrž na tovární KTM

Rakouská továrna KTM nasadí příští rok do seriálu IDM celkem tři tovární motocykly ve dvou týmech. A jeden z nich pojede ve svém dosavadním týmu Inghart český jezdec Matěj Smrž.

Továrna KTM z Matighofenu nastoupí v příštím roce do seriálu IDM kubatury superbiků se třemi motocykly KTM 1190 RC8, které budou sedlat následující jezdci: Martin Bauer, Stefan Nebel a Matěj Smrž.


V týmu "Inghart KTM Superbike Team" pojede dvojnásobný ex-šampión Martin Bauer (34) z Rakouska - letos v mistrovství IDM celkově třetí za Muggeridgem a Daemenem. 


Ve druhém týmu "Inghart KTM Superbike Team" potom letos čtvrtý Stefan Nebel (29) z Německa a český jezdec Matěj Smrž - v seriálu IDM 2010 celkově na 10. místě.

Po velmi úspěšném letošním roce - Martin Bauer a Stefan Nebel vyhráli celkem 4 jízdy IDM a vyhráli tak i soutěž značek, nastoupí v roce 2011 KTM se třemi rovnocennými piloty ve dvou týmech. 


"Jsem se vším, co se kolem mne v posledním roce děje, velmi potěšen. I když jsem v začátcích letošní sezóny jezdil na pozicích za mým a i týmovým očekávání, vše se v průběhu sezóny obrátilo k lepšímu. S týmem jsme udělali během sezóny 2010 hodně práce a šli jsme tvrdě za tím, co jsme chtěli již v zimě roku 2009. Na konci sezóny jsme ukázali všem pochybovačům, jak silnou můžeme být dvojicí. I díky tomu se nabídla šance, pracovat v roce 2011 s tovární podporou KTM. Je to projekt na dva roky a jsem si jistý, že nás čeká velmi zajímavá budoucnost. Je třeba si uvědomit, že dva tovární týmu KTM v IDM Supebike, jsou jediný dva tovární týmy KTM na území Evropy, vlastně vůbec. Tato továrna jistě vidí své cíle jinde než v IDM Superbike a proto je třeba udělat vše, co bude v mých silách. Již v polovině listopadu máme naplánované dva dny prvního testování. Po tomto testu budeme moudřejší a jistě budu moc povědět více. Nechci udělat stejnou chybu jako v letošní sezóně. Vykřikoval jsem po jednom vyhraném závodě z Assenu 2009, jak budu mistrem IDM a vůbec jsem nedokázal domyslet, jak silný je tento šampionát. Nyní chci v neposlední řadě poděkovat týmu INGHART a jeho partnerům za možnost závodit v továrním týmu.",
řekl k nové a velmi příjemné situaci na svém webu český jezdec Matěj Smrž.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist