K Yamaze zamířil Neukirchner, týmovým kolegou je Cudlin

S týmem Yamaha Motor Germany podepsal vicemistr třídy Superbike IDM 2014 Max Neukirchner. Němec bude v nadcházející sezoně třídy Superbike závodit s novým motocyklem Yamaha YZF-R1M v barvách stáje za níž do konce letošního roku závodil český jezdec Matěj Smrž. Týmovým kolegou Neukirchnera bude Damian Cudlin.

Oficiálně potvrdili příchod Maxe Neukirchnera v centrále Yamaha Motor Germany v Neuss. Přítomen byl šéf týmu MGM Michael Galinski a Jörg Breitenfeld z Yamaha Motor Germany. Oba jmenovaní jsou přesvědčení, že Max Neukirchner bude společně s motocyklem YZF-R1M jedním z klíčových hráčů mezi jezdci superbikové kategorie.

Jednatřicetiletý Neukirchner závodil od roku 2005 v mistrovství světa superbikových motocyklů. Rovněž si vyzkoušel závodění v mistrovství světa prototypových motocyklů, kde strávil celkem dvě sezony v Moto2 a letos byl členem vítězné sestavy Ducati s níž vyhrál čtyři závody a v třinácti případech slavil umístění na stupních vítězů. Nestačil pouze na bývalého týmového kolegu Forése, který letošní ročník vyhrál.
„Jsem moc rád, že jsem podepsal s Yamahou, protože jsem pro ně zatím nikdy nejezdil,“ uvedl Max Neukirchner. „Můj otec strávil s Yamahou řadu let a je velkým fanouškem této značky. Oba jsme velmi nadšení, že budu pro ně jezdit, protože teď mají opravdu velmi dobrou motorku. Yamaha představila úplně novou YZF-R1M pro IDM a myslím si, že je to hodně silný tým.“

Druhým jezdcem týmu Yamahy je Australan Damian Cudlin, který smlouvu podepsal už v listopadu a ani pro něho není závodění v IDM nic neznámého. Na Yamaze vyhrál Cudlin šampionát IDM Supersport v roce 2010. O titul v třídě IDM Superbike bojoval v letech 2001 a 2013 plus má také nějaké zkušenosti z Moto2 a MotoGP, kde odjel celkem devět závodů. V roce 2014 závodil ve vytrvalostním mistrovství světa motocyklů a IDM, kde s týmem Weber-Diener Racing Team vyhrál závod na Nürburgringu.
„Samozřejmě, že jsem rád z podpisu této smlouvy a rovněž z toho, že mám pro sezonu 2015 za sebou podporu Yamahy MGM,“ řekl Damian Cudlin. „Řadu let jsem Michaelův tým obdivoval a vím, že na závodní dráhu přijíždějí s jediným důvodem a to je vyhrát. Je to jejich priorita a samozřejmě je to priorita také pro mně. Načasování ani s novou Yamahou nemohlo být lepší, abych se stal součástí týmu a sami si umíte představit jak moc už se těším, abych novou motorku vyzkoušel.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist