IDM Superbike: Barry Burrell místo Martina Bauera

Dnes začaly na Laustitzringu oficiální testy šampionátu IDM, kvůli sněhu posunuté z prvního dubnového víkendu až na tento termín. Těsně před jejich začátkem doslova šokovala zpráva, že Rakušan Martin Bauer nesouhlasí s jednáním nového promotéra šampionátu IDM a na protest se letošního seriálu nezúčastní.

"Dlouho trvalo, než vůbec kalendář vznikl, neustále jsem musel objednávat jiné hotely a ty původní rušit. To stejné s mými lidmi, ti si brali a zase odříkali dovolenou. A proč se jede na Zolderu a naopak pouze dva dny na Sachsenringu? Ačkoliv sportovní úroveň v IDM je na stejné výši, jako v BSB nebo v AMA, tak my piloti IDM jsme pro neznámí. Chybí mně tak motivace, abych sportoval na nejvyšší úrovni", říká o neočekávaném rozhodnutí Martin Bauer, který ale stále plánuje závod s wild card v Brně v královské kubatuře MotoGP v týmu Fritze Schwarze a Andrease Bronnena a jehož podrobnosti by měly být známi během tří týdnů.

V loňském roce nastoupil Bauer jako host při závodě IDM na Red Bull Ringu a bez testů se hned s motocyklem Suzuki GSX-R 1000 týmu Hertrampf zamíchal do boje absolutní špičky a týmový šéf Denis Hertrampf ho pak přesvědčil o jeho comebacku a podepsání smlouvy na rok 2013.

Když tedy Martin Bauer absolutně neočekávaně ukončil své závodění v IDM ještě dříve než sezóna začala, musel týmový šéf HPC-Power Suzuki-Racing Denis Hertrampf velmi rychle hladat náhradu. A protože ve Velké Británii je letos nedostatek sponzorů a dobrých motorek, a a naopak přebytek jezdců, tak zamířil o víkendu do Thruxtonu a získal pilota velmi zvučného  jména, tedy Brita Barryho Burrella.

Barry Burell je ostatně známý i českých fanouškům: 2001 závodil v britském «MRO Superteen Championship», potom v BMW-Boxercup. Od roku 2005 až 2009 zkoušel «Bazza» své štěstí jak v seriálu FIM Superstock-600-ME, tak v FIM Superstock-1000-Cup za tým MS-Racing. Potom závodil v BSB s motocyklem EVO a skončil celkově třetí v této kategorii.

V minulém roce závodil 26-letý Brit opět v BSB a několikrát se v závěru sezóny dostal do přímých soubojů o podiové umístění. Bohužel na rok 2013 nenašel ani tým a ani motocykl, situace ve Velké Británii totiž není vůbec růžová.

Přihlášené jezdce kubatury Moto3/125 ccm najdete zde, je jich jen 15 a chybí mezi nimi zatím náš Ladislav Chmelík a tým FGR.... Kubatura Supersport má následující složení a je nejvíce obsazenou kubaturou s celkem 21 jezdci. V side se představí těchto 11 dvojic. A konečně v královské kubatuře IDM Superbike/Superstok pojede celkem 16 pilotů včetně Matěje Smrže, což není moc a tak 9 stockařů - výsledky budou děleny - je jistě oživením startovního pole.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist