V úterý testují týmy Moto2 a Moto3

Po Velké ceně Itálie všechny týmy paddock Mugella neopustily, ale některé zůstaly na jednodenní test, který absolvují na toskánské dráze v úterý. Zkoušek se zúčastní celkem čtyřiatřicet závodníků obou nižších kategorií mistrovství světa silničních motocyklů.

Test například využije dvojice belgické stáje Marc VDS Racingu k práci na nastavení motocyklů Kalex Esteve Rabata a Mika Kallia, vedoucích jezdců průběžného hodnocení šampionátu. Testovat bude také nováček Jonas Folger (AGR Team) nebo britský závodník Gino Rea (AGT Rea Racing), jehož snahou bude získat potřebné desetiny k tomu, aby dokázal bojovat o mistrovské body.
Na dráze nebude chybět dvojice Nicolas Terol a Jordi Torres (Mapfre Aspar Team), kteří potřebují najít záchytný bod od něhož by se odrazili k lepším výsledkům. Naopak Thomas Lüthi (Interwetten Paddock Moto2) si pádem v závodu italské GP způsobil otevřenou zlomeninu prsteníku pravé ruky, takže v testu chybět bude.

Co se týče třídy Moto3 tak má v Mugellu testovat lídr šampionátu Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) společně s Karlem Hanikou (Red Bull KTM Ajo) pro něhož budou kilometry navíc vítanou možností získat další zkušenosti v sedle motocyklu třídy Moto3. V Mugellu také zůstal tým Estrella Galicia 0,0 s jezdci Alexem Rinsem a Alexem Márquezem nebo SKY Racing Team VR46 s vítězem nedělní velké ceny Romanem Fenatim.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist