V Jerezu byl nejrychlejší Chantra, Salač osmý v Moto2

Druhý den v Jerezu absolvovali jezdci nižších kubatur MS silničních motocyklů. Jednálo se o privátní zkoušky týmů Moto3 a Moto2, protože oficiální test je až 19.února v Portugalsku. Nejrychleji zajel Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), jehož maximum bylo na 1'41,466 sekundy. Druhý v pořadí byl jeho týmový kolega Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia). Třetí Marcel Schrötter (Liqui Moly IntactGP) ztratil necelé tři desetiny. V Moto3 zůstává nejrychlejší Dennis Foggia z Leopard Racing.

Druhý den v Jerezu absolvovali jezdci nižších kubatur MS silničních motocyklů. Jednálo se o privátní zkoušky týmů Moto3 a Moto2, protože oficiální test je až 19.února v Portugalsku. Nejrychleji zajel Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), jehož maximum bylo na 1'41,466 sekundy. Druhý v pořadí byl jeho týmový kolega Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia). Třetí Marcel Schrötter (Liqui Moly IntactGP) ztratil necelé tři desetiny.

Český závodník Filip Salač (Gresini Racing) zajel 62 kol s nejlepším časem 1'42,266 sekundy, takže na prvního ztratil 0,800 sekundy. V jedné sekundě byl ještě Marco Ramirez (MV Agusta Forward Racing) a Jeremy Alcoba (Liqui Moly IntactGP). Salač je rychlý na rovinkách, což je pozitivní, jelikož v Moto3 tam hodně ztrácel. Český jezdec zaznamenal pád v poslední zatáčce rychlého kola, takže s maximem spokojený není. Každopádně s každým dalším testem je Salač v Moto2 silnější a to je pozitivní.

„První dva dny testů letošního roku jsou za mnou a jsem docela spokojený. Když srovnám oba dva dny, pociťoval jsem velký progres. Druhý den se mi podařilo zrychlit o 0,7 sekundy, přestože jsme měli jedinou měkkou pneumatiku na zajetí rychlého kola. Když jsme ji nasadili, tak jsem bohužel měl pád v poslední zatáčce dobře rozjetého kola. To se nepodařilo, ale atmosféra v týmu je super, jsou spokojení. Také Race Pace byl dobrý, ztráta na prvního není taková, ale určitě musíme ještě hodně makat a máme hodně co zlepšovat,“ řekl Salač, který se do Jerezu vrátí už příští týden.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist