V Barceloně testovali jezdci Moto2 nové pneumatiky

V úterý měly týmy Moto2 na programu oficiální test na okruhu v Montmeló, kde dodavatel pneumatik Dunlop představil dvě nové pneumatiky S2 a S4. Týmy měly sice svůj individuální program zkoušek, ale zároveň získali prostor pro ohodnocení nových směsí, které samotní jezdci hodnotili velmi pozitivně. Také v úterý na okruhu Montmeló kolem poledne pršelo, ale naštěstí pro všechny testující bylo možné v testech odpoledne pokračovat.

Jezdec Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia) důkladně otestoval pneumatiku S2 a zrychlil v průměru kolem 0,2 sekundy. Velmi si chválil výkon nové směsi v době, když už má najeto větší počet kol. Nové zadní odpružení od Kayaby testovali jezdci Tech 3 Ricky Cardus a Marcel Schrötter, Anthony West (QMMF Racing Team) vyzkoušel novinky od WP a Öhlins Simone Corsi z týmu Athinà Forward Racing a Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2).

Jezdci také pracovali na ladění podvozků. Francouz Johann Zarco (Ajo Motorsport) vyzkoušel několik konfigurací nastavení a rovněž společně s týmem zkoušeli zlepšit vstřikovací systém motorky. Podobně byl na tom Sam Lowes (Speed Up Racing), jenž pracoval na nastavení odpružení a pozice na motorce ve snaze zlepšit svůj stroj před závodem v Assenu. Brit v závěru testu havaroval, ale vyvázl bez zranění.

V Barceloně netestovali jezdci týmů Italtrans Racing Team, Paginas Amarillas HP40 a Estrella Galicia 0,0 Marc VDS.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist