Šestistovky testovaly na okruhu v Barceloně

Někteří jezdci střední kubatury zůstali po závodním víkendu katalánské Grand Prix v Barceloně, aby v úterý znovu vyjeli na dráhu okruhu v Montmeló a pracovali na zlepšeních svých motocyklů pro další část letošní sezony, na kterou už brzy čeká letní přestávka.

Na katalánském okruhu pracovaly v úterý rovněž testovací týmy Ducati a Suzuki, takže jak litrové prototypy, tak šestistovky měly svůj časový harmonogram, kterým se během úterka řídili. Po celý den panovalo příznivé počasí až na závěr testu, protože to začalo pršet. Této situace ale využil Michele Pirro (Ducati Test Team) a na mokré dráze byl jediný.

U Suzuki testoval nový motocyklový prototyp Randy De Puniet a japonský jezdec Takuya Tsuda. Společně s týmem pracovali na zkouškách nového motoru, nových aktualizacích podvozku a na vývoji jejich software. Suzuki společně s Ducati plánují v testování pokračovat také ve středu.
Z jezdců třídy Moto2 zůstali v Barceloně například zástupci týmu Marc VDS Racing Esteve Rabat a Mika Kallio. Španěl Rabat pracoval na ladění stroje pro další závod, kterým by chtěl určitě navýšit náskok ve vedení šampionátu. Fin Kallio, jenž je nyní Španělovým největším soupeřem, pracoval s novým zadním ramenem, aby získal o něco více konkurenceschopnější technický komplet.

Testoval také nováček Jonas Folger z týmu AGR, jemuž se už dopoledne podařilo zajet neoficiální čas 1´45,600 sekundy. Bohužel odpoledne havaroval v páté zatáčce a krátce na to musely být vyvěšeny červené vlajky. Test brzd a pneumatik Dunlop tak kvůli poškození stroje Kalex museli předčasně ukončit, ale Folger naštěstí vyvázl bez zranění.
S týmem Paginas Amarillas HP 40 testoval pouze Maverick Viňales, protože jeho týmový kolega Luis Salom si pádem v nedělním závodu zlomil prst a skončil v nemocnici. Španěl Viňales se zaměřil na nastavení motocyklu a testování pneumatik Dunlop. Test zároveň využil k dalšímu seznamovaní se s třídou Moto2, kde je letos nováčkem.

Možnost testovat také využili oba jezdci týmu Aspar Jordi Torres a Nicolas Terol. Oba pracovali na nastavení podvozku, řešili problém s vibracemi a testovali pneumatiky. Pozitivem bylo zlepšení časů ve srovnání s uplynulým víkendem. Torres (1´46,71) najel pěknou dávku kilometrů, když zvládl celkem osmdesát kol, jeho týmový kolega Terol (1´47,70) si na konto připsal osmapadesát okruhů.
Na dráze byl znovu Švýcar Dominique Aegerter, jenž v pondělí poprvé testoval s Avintia Blusens stroj třídy MotoGP. V úterý už byl v boxech svého týmu Moto2 Technomag CarXpert a v sedle Suteru pracoval na nastavení motocyklu s ohledem na závody v Assenu a Sachsenringu.

V Barceloně také zůstal a testoval Sam Lowes, jenž stejně jako ostatní pracoval na nastavení svého motocyklu a zejména se zaměřil na výkon pneumatik s nimiž měl velké problémy během katalánské Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist