Scott Redding má zlomené zápěstí

Britský závodník a lídr průběžného hodnocení Moto2 si pádem v kvalifikačním tréninku šestistovek nešťastně zlomil levé zápěstí a je vyřazen z účasti ve velmi důležitém závodu australské Grand Prix. S otázníkem je rovněž japonská Motegi a to nyní znamená konec nadějí na mistrovský titul.

Scott Redding vede průběžné hodnocení náskokem devíti bodů před Pole Espargarem, který dnes na Phillip Islandu vyhrál pole position. Britský jezdec bojoval o pozice co nejblíž první řadě, ale ve dvanácté zatáčce okruhu havaroval a pádem si zlomil levé zápěstí.

Po lékařském vyšetření ve středisku přímo na okruhu, byl dvacetiletý Scott Redding převezen do nemocnice Epworth v Richmondu, kde ještě dnes večer podstoupí operaci. Z pochopitelných důvodů nebude Scott Redding závodit v nedělní australské Grand Prix.
Předběžné datum návratu zpět k závodění určí až lékaři po operaci v Richmondu.

„Je mi Scotta neuvěřitelně líto,“ uvedl šéf stáje Marc VDS Racing Michael Bartholemy. „Teď je nejdůležitější vrátit se zpátky až bude plně uzdravený. Ano, je tu ve hře titul, ale naši prioritou je Scottovo zdraví. Pokud to znamená, že přijdeme o titul mistra světa, pak budiž.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist