Po úvodních trénincích je Rea šestnáctý

Mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje tento víkend na španělském okruhu Motorland Aragon, kde se jede dnes již tradiční podzimní Grand Prix Aragonu. Mezi účastníky kategorie Moto2 je opět i jediný český tým v tomto velmi konkurenčním šampionátu – Montáže Brož Racing Team.

Ten dnes společně se svým jezdcem Ginem Reou nastoupil do dvou volných tréninků, během kterých společně pracovali na hledání toho nejlepšího možného nastavení motocyklu FTR. V dopoledním objel Gino celkem sedmnáct kol během nichž zajel nejlepší čas 1´56,401 sekundy. To znamenalo dvacátou pozici, když na nejrychlejšího Nicolase Terola britský závodník ztratil pouze 1,774 sekundy.
Do odpoledního druhého tréninku tým nastoupil s několika změnami v nastavení podvozku. Tyto změny se ukázaly jako krok správným směrem, když Gino během devatenácti absolvovaných kol zajel nejlepší čas 1´55,620 sekundy, což na nejrychlejšího Japonce Takaaki Nakagamiho znamenalo ztrátu pouze 1,295 sekundy. O tom, že se tým vydal správným směrem, svědčí odstup od dalších jezdců. Gino například na nejlepší pětici ztrácí pouze pět desetin.

Týmu Montáže Brož Racing byl tento týden potvrzen start na divokou kartu v závěrečném závodu sezony, kterým je Grand Prix Valencie, jež se koná začátkem listopadu na okruhu Ricarda Torma v Cheste u Valencie.
Gino Rea (Gino Rea Montáže Brož Racing Team) - FTR
FP1: 20. místo - 1'56.401 ... +1,774
FP2: 15. místo - 1'55.620 ... +1,295

„S dneškem jsem docela spokojený. Ruka stále bolí, ale je to mnohem lepší než v Misanu. Na motocyklu jsme udělali dobrý progres a podařilo se mi čtyři minuty před koncem postoupit na desáté místo. Nakonec jsem byl patnáctý, takže jsem spokojený. Dokonce jsem v prvním tréninku jednou loktem zachránil pád po malé skvrně, takže jsem rád, že jsem zase nespadl. Na motocyklu ještě máme několik oblastí ke zlepšení, takže se na zítřek těším. Obrovské díky patří mému Gino Rea Montáže Brož Teamu, za jeho tvrdou práci.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist