Některé potvrzené přestupy v Moto2 a ve 125-kách

V posledních dnech jsme vám přinesli provizorní startovní rošt kubatůr Moto2 a "malorážek" a některé podpisy jezdců v různých týmech se také potvrdily.

Začneme kubaturou Moto2, kde byly potvrzeny následující přestupy: 

Mladý Francouz Valentin Debise (18 let) pojede v týmu Tuenti Speed Up manažéra Lucy Boscoscura jako týmový kolega Pola Espargara. Mistr Francie třídy 125 ccm z roku 2008 debutoval v závodech MS v roce 2009 na Hondě 250 ccm týmu CIP Moto (21. místo), v letošním roce jezdil za stáj WTR San Marino se šasím ADV AT02 (bez bodů). 


Byl potvrzen i přestup Itala Raffaela de Rosy z francouzského týmu Tech3 Moto2 do španělské stáje G22 Racing Team manažéra Pabla Nieta, a sice jako spolujezdec zkušeného Fonsiho Nieta. 23-letý Ital Raffaele De Rosa má za sebou hodně špatnou sezónu, kdy se šasím Mistral 610 získal pouhých 15 bodů - 27. místo, přičemž v Grand Prix už odzávodil tento Ital 6 sezón a v poslední sezóně "dvěpade" dojel v roce 2009 celkově 6.! Ve svém novém týmu bude mít tento italský jezdec k dispozici motocykl Moriwaki. V současné době absolvuje tento jezdec intenzivní fyzickou přípravu, která se skládá z kombinace - vytrvalecké plavání a jízda na kole pod vedením svého trenéra Artura di Mezza. Kromě toho také jezdí motokross společně s Tony Cerbonem. 
 
23-letý - další Ital - Claudio Corti odchází od týmu Forward Racing ke stáji Italtrans, ovšem zůstává i nadále na Suteru. Ačkoliv se dlouho zdálo, že Claudio Corti pojede i nadále ve své původní stáji, tak tomu nebude. Na posledních testech v Jerezu už jezdil ve stáji Forward Racing další Ital Alex Baldolini - senzačně druhý v Estorilu a pro Cortiho - až 25. místo v MS 2010 - tak už místo nezbylo. Naštěstí však týmová jednička stáje Italtrans - zkušený Roberto Rolfo (vítěz ze Sepangu) - odešla do seriálu WSBK a tak se uvolnilo místo. Corti na sebe nejvíce letos upozornil prvním místem v závěrečných testech IRTA před letošní sezónou...

A co je nového v kubatuře do 125 ccm?
 
V České republice velmi "populární" italský tým Matteoni Racing už angažoval svého prvního jezdce - ze dvou možných - na rok 2011. Stal se jím francouzský pilot Louis Rossi (21), jezdící letos na Aprilii týmu CBX Corse. Jeho nejlepším výsledkem v letošním roce bylo 14. místo u nás v Brně, což byly také jeho premiérové body ve světovém šampionátu během dvou let působení v závodech Grand Prix (2008 na Hondě a 2010).

Letošní italský mistr Francesco Mauriello (titul vyhrál jen o 2 body před naším Mírou Popovem) bude druhým jezdcem italsko-indické stáje WTR Ten10 Racing a týmovým kolegou prvního Inda v historii závodů Grand Prix. 16-ti letý italský šampion debutoval na divokou kartu při letošním závodě v Misanu, kde skončil na 24. místě. 

Zde najdete stále nově aktualizované provizorní startovní listiny závodů Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist