Martinez s novými jezdci

Asparova stáj v kubatuře Moto2 nastoupí v Mugellu úplně v nové formaci. Stále ještě zraněného Juliana Simona nahradí opět Jordi Torres, ovšem změna je i na místě druhého stálého jezdce, což je celkem překvapení. Ale vypukla i slovní válka mezi Asparem a Sito Ponsem.

Jorge "Aspar" Martinez, tedy ex-mistr světa a současný týmový majitel týmů ve všech třech kubaturách si po Grand Prix v Assenu vyměnil hodně tvrdá slova se svým krajanem a rovněž ex-mistrem světa Sito Ponsem. Důvodem bylo nasazení závodnice Eleny Rosell do nizozemského závodu. Ta ovšem v trénincích třikrát spadla a do kvalifikace a do závodu samotného ani nenastoupila. To celé komentoval Sito Pons následovně: "Rozhodnutí o nasazení do závodů Grand Prix Eleny Rosell bylo pouze z marketingových důvodů a nemělo být vůbec schváleno. Aspar to udělal pouze proto, aby na sebe nějak upozornil".

Reakce od Martineze na sebe nenechala dlouho čekat: "Sito Pons je člověk s hodně špatným charakterem. Byl jím vždy a každý v paddocku to ví. Mluvit tak o Eleně, je hodně nepěkné. Vždyť ona závodí v CEV na motocyklu, který je ještě silnější než Moto2 a nejezdí vůbec špatně. Tuto možnost si zasloužila a já zkusím poskytnout ji ještě další. Sito Pons pro mě přestal existovat a v motocyklovém světě se propadl na úplné dno. Potom co byl respektovaný jako majitel velmi dobrého týmu 500 ccm se z něho stal úplný nýmand".

Zraněného Juliana Simona vystřídá v Mugellu už podruhé - tedy po Silverstone -  vedoucí jezdec španělského šampionátu kubatury Moto2 Jordi Torres.
Ovšem v šampionátu Grand Prix uvidíme nyní také úplně nový obličej, a sice aktuálně třetího jezdce supersportového mistrovství Davida Saloma, jinak továrního jezdce Kawasaki. Ten nahradí "bezbodového" krajana Xaviho Forese, se kterým se Jorge Martinez rozešel po Assenu. Xavier Fores toho během sedmi odjetých závodů v Moto2 moc neukázal, nejlépe dojel 18. v Jerezu a tak tento tah Aspara nebyl zas tak překvapivý. Jinak Salom zajel v SSP nejlépe naposled v Aragónu, kde skončil na bedně jako třetí. Jeho nástupce David Salom má za sebou celkem 5 sezón v seriálu WSBK, čtyři v supersportech a jednu v superbicích. 

AKTUÁLNĚ: David Salom už sice odcestoval do Toskánska, ale souhlas od Kawasaki k závodění nemá. Ofíciálním důvodem je dle vyjádření továrny Kawasaki příiš velké riziko v závodech Moto2, které by mohlo zapříčinit zranění Saloma a ohrozit tak jeho dosavadní třetí pozici v šampionátu SSP. Neoficiálním důvodem je ale použití jednotných motorů Honda.  




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist