Kenny Noyes nazpět v Grand Prix

Startovní listina Grand Prix kubatury Moto2 zná další jméno. Americký jezdec Kenny Noyes po odstoupení svého ex-týmu Jack&Jones Presented by Antonio Banderas ze seriálu kvůli finančním těžkostem sehnal přeci jen místo na startovním roštu 2011.

V roce 2010 startoval 31-letý americký pilot Kenny Noyes za tým "Promoharris Jack&Jones Presented by Antonio Banderas" v kubatuře Moto2 a upozornil na sebe několika velmi dobrými výsledky, především pak získáním Pole position v Le Mans a dále dvěma umístěními v Top 10 (2x 7. místo na španělských tratích v Jerezu a v Katalánsku). V prosinci minulého roku ale tým Promoharris přestal existovat a oba jezdci Kenny Noyes a Gabor Talmacsi se rázem ocitli bez angažmá na rok 2011. Jak se ale dalo čekat, dlouho jim tato nejistota nezůstala. Zatímco oficiálně sice ještě nebylo oznámeno, kde pojede Talma (je to ale otázka pouhých dnů či hodin), tak Kenny Noyes už svůj nový tým prezentoval.


Tři subjekty - BQR Racing, Fogi Racing a GP Tech - se spojily dohromady, aby umožnily Noyesovi startovat v závodech Grand Prix i v roce 2011. Noyes tak bude třetím pilotem v týmu BQR Racing, vedle Kolumbijce Yonny Hernandeze a Španěla Esteve Rabata, a bude pilotovat motocykl FTR-Moto2.

Hlavním strůjcem tohoto projektu je šéf týmu GP-Tech Geoff Maloney, který už vloni financoval při Red Bull Indianapolis Grand Prix 2010 velmi úspěšný start dalšího Američana Jasona DiSalva na wild card - skvělé 9.místo v závodě.

"V loňském roce jsem pozval Kennyho k testu před závodem v Indy", řekl Maloney a pokračoval: "Už tehdy mě svým uměním oslovil a když jsem se dozvěděl, že ztratil - ne vlastní vinou - startovní místo na rok 2011, tak jsem oslovil tři partnery a podařilo se mně dosáhnout shody (FTR a Fogi Racing umožnily vloni start DiSalva v Indianapolis, BQR se naopak podílela na dřívějších úspěších Noyese ve španělském šampionátu - pozn. Bosso) a Kenny tak bude mít k dispozici konkurence schopný materiál ve velmi respektovaném týmu BQR", řekl dřívější jezdec AMA v kubatuře 250 ccm, Geoff Maloney. 

Znamená to tedy, že startovní pole Moto2 už čítá 38 pilotů, z maximálně 40 možných míst na startovním roštu.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist