Druhý den byl ve Valencii nejrychlejší Zarco s Binderem

Privátní test ve Valencii uzavřel nejlepším časem kategorie Moto2 úřadující mistr světa Johann Zarco, který nastavil maximum dne na 1'34,489 sekundy. V kategorii Moto3 zajel nejlépe Jihoafričan Brad Binder, jehož nejlepší čas byl na hodnotě 1'39,607 sekundy.

Nejrychlejším jezdcem šestistovek byl na dráze Ricarda Torma ve Valencii Johann Zarco (Ajo Motorsport) s časem na kolo 1'34,489 sekundy. Francouzský závodník najel ve středu pětasedmdesát kol a jeho maximum bylo rychlejší než platný kvalifikační rekord Pola Espargara z roku 2013.

Druhým jezdcem v pořadí je Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), jehož čas na kolo 1'34,693 sekundy byl o dvě desetiny pomalejší. Němec Jonas Folger (Dynavolt Intact GP) byl třetí a na Zarca ztratil tři desetiny. Časy do pátého místa zajel Marcel Schrötter a Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2). Britský závodník najel během dvou dnů neskutečných 233 kol a s výkonem byl nesmírně spokojen.

„Jsem velmi spokojen, protože v průběhu posledních dvou dnů jsem hodně pracoval na závodních pneumatikách zatímco hodně jezdců využilo měkčích směsí,“ řekl Sam Lowes. „Jsem mnohem rychlejší než jsem byl v závodě Grand Prix, který jsme tu jeli jen před týdnem, takže zimní přestávku začínám s velkým pocitem jistoty.“

V třídě Moto3 zajel nejrychleji Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), jehož maximem na kolo bylo ve středu 1'39,607 sekundy. Na druhé pozici je Arón Canet (Estrella Galicia 0,0), který se po zranění nohy zapojil do přípravy na svůj premiérový ročník v mistrovství světa. Testoval také jeho týmový kolega Jorge Navarro, jenž je s úterním časem 1'39,122 sekundy vůbec nejrychlejším jezdcem kategorie Moto3. Navarro zkoušel nový motor a časy tým nezveřejnil.

Třetí čas dne patří Niccoló Antonellimu (Ongetta Rivacold). Ital byl poslední s časem pod minutu a čtyřicet sekund a na Bindera ztratil necelé dvě desetiny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist