Další bratrský souboj

Po podepsání smlouvy španělských bratří Pola a Aleixe Espargarových se v příštím roce odehraje ve střední kubatuře i další duel dvou bratrů, kolumbijské dvojice Yonnyho a Santiaga Hernandezových.

Souboje bratrských dvojice v jedné kubatuře mistrovství světa Grand Prix bývají dosti vzácné. Ovšem v příští sezóně Moto2 uvidíme hned dva tyto duely, po španělských bratřích Polem a Aleixem Espargarových pojedou v této střední kubatuře Moto2 celou příští sezónu 2011 také bratři Hernandezové z Kolumbie. 

18-letý Santiago Hernandez podepsal totiž smlouvu v týmu Stop-and-Go-Racing a bude tak týmovým kolegou thajského jezdce Ratthaparka Wilairota, který se nyní zotavuje ze svého těžkého zranění začátkem prosince. Pokud se ještě k tomuto jeho případu vrátíme, tak zdravotní stav Wilairota se každým dnem zlepšuje, a v únoru by se mohl zúčastnit testů Moto2 ve Španělsku, ale...Thajská policie začala tuto havárii podrobněji vyšetřovat a zjistila, že Wilairot nebyl spolujezdcem, nýbrž řidičem tohoto motocyklu!, a tragicky zahynulý jeho kamarád byl tedy spolujezdcem na motorce...!

Ale pojďme rychle nazpět k bratrské dvojici. Kolumbijec Santiago Hernandez  pojede tedy v týmu, který z italského šasí Bimota H4 přechází na britskou značku FTR (čtyři vítězné závody v roce 2010 - 3x Andrea Iannone, 1x Karel Abraham).


Santiago Hernandez je mladší bratr Yonnyho Hernandeze (22), jezdícího v uplynué sezóně za tým Blusens-STX - pochopitelně v Moto2 - a který diváky zaujal svým jezdeckým driftováním. Celou sezónu dokončil Yonny na 21. místě, když nejlépe dojel dvakrát v Top 10 (Jerez a Sachsenring).

"Musím se naučit hodně nových okruhů, ale s pomocí mého bratra by to mělo být o hodně lehčí. Příští rok bude hodně tvrdý, musím se jako jezdec zlepšit a zajet také několik dobrých výsledků", míni Kolumbijec, který vloni startoval jako náhradník za našeho Lukáše Peška v Aragónu a dojel zde na 23. místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist