Cílem týmu Marc VDS Racing je titul

Belgický tým byl této šanci velmi blízko loni, když Scott Redding šampionát vedl ohromným náskokem, který ale v závěru začal ztrácet až svůj boj o prvenství prohrál pádem v Austrálii. Tam Belgičani přišli o šanci slavit triumf. Letos mají dva rychlé jezdce a každý z nich může bojovat o vítězství.

Španěl Esteve Rabat je v týmu Marc VDS Racing nováčkem. Loni závodil s týmem Pons Racing, kde nakonec slavili titul s Polem Espargarem. Rabat chtěl změnu, takže na nic nečekal, Ponsovi neprodloužil a podepsal s konkurenčním týmem, kde si velmi rychle dokázal zvyknout, což jsme měli možnost vidět na výsledcích předsezonních testů.
„Předsezonní testy nám dopadly dobře,“ uvedl Esteve Rabat před cestou do Kataru. „Podařilo se najít dobré nastavení a časy na kolo také byly rychlé. Nyní to vše musíme úspěšně aplikovat do prvního závodu. Do Kataru odjíždím s odhodláním bojovat o vítězství, ale mám podezření, že dalších čtyřiatřicet jezdců Moto2 tam odjíždí s úplně stejnou myšlenkou!“

„Všichni přijíždí k úvodnímu podniku plni energie a vysokých očekávání, takže je to velmi speciální událost,“
pokračoval Esteve Rabat. „Dráhu v Kataru mám rád, ale od prvního tréninku tam budeme muset bojovat o to, abychom se udrželi vpředu. Potřebujeme tvrdě pracovat, každý den odvést maximum a jít do toho naplno.“
Fin Mika Kallio zaznamenal perfektní předsezonní přípravu, když v ní patřil k nejrychlejším jezdcům střední kubatury Moto2. V prvním třídenním testu na jihu Španělska byl dokonce nejrychlejší společně s týmovým kolegou Rabatem a to je signál, že patří mezi velké favority v boji o nejvyšší příčky.

„Výsledky z konce loňské sezony v kombinaci s výsledky letošní předsezonní přípravy znamenají, že do Kataru jedeme s určitou dávkou jistoty. První tři závody jsou nesmírně důležité. Pokud koncem dubna přijedeme s třemi dobrými výsledky, pak to jen upevní naši jistotu a motivaci,“ uvedl Mika Kallio.
„Pevně věřím, že nadcházející sezona je přesně ta, kde můžu bojovat o vítězství v závodu a také o titul. Třebaže Katar nepatří mezi mé nejoblíbenější dráhy, zaznamenal jsem tam v minulosti zajímavé výsledky a závodění pod reflektory světel mě celkem baví, protože je to ve srovnání s ostatnímu závody v kalendáři opravdu dost zajímavé,“ dodal finský jezdec týmu Marc VDS Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist