Bradlovi se přetočila pneu na ráfku

Německému lídrovi šampionátu Stefanu Bradlovi propadl v Aragónu bodový náskok skrze prsty, neboť se mu na ráfku přetočila pneumatika.

Stefan Bradl z týmu Kiefer Racing se mohl během závodu Moto2 jen dívat, jak mu body doslova propadají mezi prsty. Do závodu skvěle odstartoval, v boji vedoucí skupiny o první místo nejčastěji vedl právě on, ovšem od 12. kola se mu začala točit na zadním ráfku pneumatika. A tak se prakticky bez boje musel nechat předjíždět jedním soupeřem za druhým. Na konci závodu sice ještě vše zachraňoval osmý místem, ztratil tak ale hodně důležitých bodů v boji o titul mistra světa. 
"Bylo to špatné, po určitém čase se pneumatika otočila na ráfku o 180 stupňů a motocykl začal neuvěřitelně vibrovat. Myslel jsem si, že se něco stalo s hlavou řízení, že se třeba něco uvolnilo, neboť se začaly ozývat takové hodně komické zvuky. To mě hrozně zneklidnilo, přitom předtím jsem se cítil opravdu skvěle. Ještě před závodem jsme změnili úhel nastavení řízení a to bylo to správné. Na začátku závodu jsem závod vedl a vše bylo úplně super. Ovšem s tou pootočenou pneumatikou jsem neměl žádnou šanci. Ty vibrace byly tak silné, že jsem musel dokonce na rovinkách vystrčit hlavu z kapotáže, jinak bych asi dostal otřes mozku, jak to silně vibrovalo. Přitom tempo jsem měl dobré, jestli by to stačilo na Marqueze, to samozřejmě nemohu říci." říkal po závodě Bradl, který si během úvodní části závodu se soupeři jakoby pohrával a chtěl zjistit, jak na tom vlastně jsou: "Že je můj náskok před Motegi pouhých 6 bodů, je mně nyní úplně jedno. Dnes jsem ale mohl dojet na podiovém umístění".
Zklamán byl i týmový manažer Stefan Kiefer: "S dnešním osmým místem nejsme samozřejmě vůbec spokojeni. Nyní je šampionát znovu otevřený a začíná se prakticky od nuly. Stefan jel do poloviny závodu skvěle, velmi dobře se cítil a a byl také spokojen s motocyklem. Bez problémů jezdil v absolutní špiči a nemusel ani jet na hraně. Potom se začala pneumatika na ráfku otáčet, a vše začalo neuvěřitelně vibrovat".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist