Viňales testoval KTM

Enfant terrible současného paddocku Grand Prix Maverick Viňales má za sebou první testování s továrním motocyklem KTM. A hned na úvod byl hodně rychlý a překonal svůj nejlepší dosažený čas, který předtím zajel s motocyklem FTR-Honda.

Podíváme-li se dopředu na sezonu 2013, tak je jasné, že po odchodu aktuálního mistra světa Sandra Corteseho je velkým favoritem na uvolněný trůn kubatury Moto3 právě Maverick Viñales.

Pětinásobný vítěz z letošní sezony má jistě se svým dosavadním týmem Blusens-Avintia a s Hondou otevřený účet. Bude jistě chtít všem ukázat, že s konkurenceschopným závodním materiálem se s ním musí velmi vážně počítat v boji o titul mistra světa.
Toto jeho odhodlání bylo znát hned při prvním "Roll-out" s KTM na okruhu Circuito de Almeria u Taberny. Už po 3 ujetých kolech se Viñales včera dostal na nejlepší čas testovacího jezdce KTM Joana Olivého.

Jezdil neúnavně jedno své kolo za druhým, zavěsil se za pilota Moto2 Toniho Eliase s Kalexem a jednou ho dokonce vnějškem předjel!

Odpoledne po 16. hodině si třetí muž letošního šampionátu nechal namontovat měkké gumy, neboť chtěl překonat svůj rekord s motocyklem FTR-Honda z minulé zimy (1:40,4 min).
Viñales vyjel na trať a dělal vše pro to, aby se mu to podařilo. Jeho nejlepší čas byl nakonec 1:39,8, když celkem ujel 17-letý Španěl za první den 65 kol: "Velmi rychle jsem našel hodně důvěry v tento motocykl".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist