Překvapivé řešení u MZ

Ačkoliv na snímku je ještě vítěz Grand Prix Silverstone v kubatuře do 125 ccm Jonas Folger při testu s motocyklem MZ/FTR kubatury Moto2, tak nakonec pojede v příštím roce Moto3. A proč vlastně? V neděli večer bylo jednání a to přineslo následující řešení, které si přečtěte v článku.

Nedělní večerní porada vedení týmu MZ mezi obchodním ředitelem Martinem Wimmerem a investorem Peterem Ertelem udělala konečně jasno, kdo pojede za tuto továrnu ve které kubatuře závody Grand Prix v sezóně 2012. Wimmer by nejraději dal Jonasovi Folgerovi dvouletou smlouvu, 2012 v Moto3 a 2013 v Moto2.

"Jonas může s motocyklem Honda NSF 250R skončit v kubatuře Moto3 celkově do Top-5 a během sezóny se pořádně seznámit s naším motocyklem Moto2.", říká Wimmer a zároveň je rád, že během sezóny angažovaný zkušený australský guru Warren Willing (Team Roberts, Suzuki a KTM) zůstane u MZ jako vývojář a postupně začít stavět vlastní šasí pro motor Honda NSF 250R. 
Překvapení se ale dá očekávat u Moto2, kde by se měl vrátit Anthony West. Ten má sice podepsanou smlouvu do MotoGP s týmem Speed Master, ale doposud nesehnal požadované sponzorské peníze, aby mohl v královské kubatuře za tento CRT tým závodit. A tak je dle aktuálních zpráv hodně pravděpodobný jeho comeback v Moto2 s motocyklem MZ/FTR. Nakonec West dojel letos na mokru dvakrát čtvrtý, v Assenu a ve Valencii!

Pokud by se Westovi přece jen podařilo peníze na závodění do MotoGP sehnat, tak by v Moto2 jel za MZ jako náhradní řešení Švéd Alexander Lundh. Ten není sice žádným Top-ten jezdcem (celkově až 16. místo v MS supersportů 2011), ale je schopen dojíždět pravidelně v bodech, a hlavně může přinést do týmu 500 000 Euro... 

Další Němec Toni Finsterbusch, který má s MZ platnou smlouvu na rok 2012 do Moto3, bude přetransferován do RTG (Racing Team Germany), kam se zrovna moc nikdo nehrne a kde je vedle Luise Rossiho stále ještě volné druhé místo...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist