Míra Popov pojede i v Aragonu

17-letý český jezdec Miroslav Popov pojede i následující závod Grand Prix ve španělském Aragonu v kubatuře Moto3. Bude to opět v týmu Mahindra Racing a náš velký motocyklový talent zde nahradí zraněného italského pilota Riccarda Morettiho

V minulém závodě při GP San Marina v Misanu - přes určité problémy se svou motocyklovou technikou - skončil Popov na 19. místě, tedy docela těsně za mistrovskými body.

           

Při svém prvním letošním startu na domácí GP v Brně s motocyklem kubatury Moto3 ale doslova nadchnul všechny přítomné fanoušky svým raketovým startem, když se z 29. místa na startovním roštu doslova katapultoval na místo 6. a později dokonce po 4 kolech jel dokonce v jedné fázi závodu na místě druhém.

I když se nakonec propadl a později po souboji s Alexisem Masbouem havaroval, přesto zanechal u všech přítomných a to jak diváků, tak odborníků, velký dojem.

           

Není tedy divu, že Mira Popov, který má do listopadu smlouvu s týmem Mahindra Racing jako náhradní a testovací jezdec, jel jak v v Misanu, tak i nyní v Aragonu místo zraněného Itala Riccarda Morettiho - natržený zádový sval - jako týmový kolega Dannyho Webba.

Jen připomínám loňské Misano, kde se Popov umístil v kvalifikaci na senzačním šestém místě a v závodě hned při svém třetím startu v závodě Grand Prix dokázal bodovat, když dojel 13.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist