M. Viňales ukončil závodění s týmem Blusens

Aktuálně druhý jezdec šampionátu kubatury Moto3 Španěl Maverick Vinales se překvapivě rozhodl opustit tým Blusens, neboť je nespokojený s materiálem, který mu tento tým poskytuje.

Celý paddock byl v pátek dopoledne v Sepangu překvapen, když Maverick Viňales neseděl na svém motocyklu v okamžiku zahájení volného tréninku kubatury Moto3. Jak se brzy ukázalo, tak Španěl opustil tým Blusens  a nepojede za něj ani v Malajsii, ani na Phillip Islandu či ve Valencii. Maverick Viňales si poslední dobou neustále stěžoval na vývoj motocyklu Honda a doufal, že tým změní na sezonu 2013 motocykl za KTM.
Jelikož se to ale nestalo, tak se rozhodl tým opustit a to i přesto, že nedávno s tímto týmem podepsal smlouvu na další dva roky a rozhodl se poohlédnout po jiných možnostech. Jestli to je ale tak jednoduché, porušit podepsanou smlouvu, se teprve ukáže. Dokonce není vyloučena možnost, že bude muset za tým jezdit tak dlouho, dokud se z platné smlouvy nevykoupí. On sám ale jasně prohlásil, že za tým Blusens už nikdy nenastoupí a chce odletět domů.

"Nechci za tento tým už závodit. Chovají se jako druhotřídní tým a je to jejich chyba, že jsme proto prohráli mistrovství světa", řekl aktuálně druhý jezdec šampionátu Moto3, který na Corteseho ztrácí 56 bodů.
"Chtěl jsem za ně jet ještě poslední tři závody, ale vše se nyní ubralo hodně špatným směrem. Nevyhráváme žádný závod a motorka je pořád horší a horší", vysvětlil dále Viňales. Jelikož tým nesouhlasil s možností po závěrečných třech závodech této sezony smlouvu oboustranně po vzájemné dohodě zrušit, tak se Viňales rozhodl pro toto hodně rázné a překvapivé řešení.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist