Kuba Kornfeil bojoval jako lev

Jako lev se probojoval Jakub Kornfeil ze své velmi špatné sedmnácté startovní pozice až na jedenáctou příčku v cíli. Po skvělém startu, který jej vynesl až na 12. místo, se sice znovu propadl, pak ale začal předjíždět jednoho soupeře po druhém, čímž si zajistil uspokojivé jedenácté místo v cíli.

Po velkých problémech v pátečních trénincích a sobotní kvalifikaci si může celý tým okolo Jakuba Kornfeila alespoň trošku oddechnout. Po startu až ze šesté řady se Jakub během průjezdu prvním sektorem dostal až na 12. pozici. Tu ale ve velké míchanici záhy ztratil a opět se propadl na své startovní místo. Kubajze to ale v žádném případě neodradilo! Hořký víkend chtěl alespoň trošku osladit dobrým výsledkem ze závodu. To se mu nakonec taky povedlo. Tonucci, Moncayo, Marquez a Niklas Ajo, tahle všechna jména se musela před uměním našeho pilota dnes sklonit. Jakub tak proťal cílovou pásku na konečném jedenáctém místě se ztrátou pouho pouhých 2.845 vteřiny na vítěze Luise Saloma, což znamená nejmenší rozestup od první pozice v Kornfeilově dosavadní kariéře.
Jakub Kornfeil: „Měl jsem velice dobrý start, jednu řadu jsem přeletěl ještě na startovní a cílové rovince. Další řadu pak v průjezdu prvním sektorem. Dostal jsem se až na 12. místo, které jsem ale bohužel taky ztratil. Místo toho, abych se posunul ještě dopředu, byl jsem odsunut daleko zpátky. Do druhého kola jsem tak projížděl na 17. nebo 18. příčce. Špička naštěstí až tak moc neujela a já jsem byl schopný kluky postupně stahovat a předjíždět. V závodě to chtělo celkově dotáhnout ještě o něco výše, ale to už prostě nešlo. Během závodu jsem hodně předjížděl a dojížděl. Po každém předjetí pak bylo potřeba stáhnout skupinku přede mnou. To mě stálo samozřejmě strašně moc úsilí. Tenhle druh jízdy si vždycky vezme svou daň. Tentokrát to byly pneumatiky, které kvůli agresivní jízdě velmi rychle odcházely. Rozhodně můj velký dík patří Mirkovi (šéfmechanik), protože po warm upu jsme se dohodli na určitých věcech, které do puntíku splnil, a které fungovaly během závodu výborně. Motoricky to sice mohlo být o něco lepší, ale po všech těch problémech, které jsme během víkendu měli, můžeme být šťastní za to vydřené jedenácté místo. Takže určitě všem klukům mechanikům patří obrovské poděkování. Zase jsem se trošku přiblížil vítězi, co se odstupu týče. Stále je ale potřeba udělat ten krůček vpřed a udržet se ve vedoucí skupině a zkusit zabojovat o podium. První skupině jsem se tedy dost přiblížil, ale udržet se v ní celý závod je ještě o level výš. Teď nás budou čekat tři závody za mořem, což bude velice náročné období. Doufám, že dnešní výsledek bude dobrým základem pro jejich zdárné zvládnutí.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist