Kornfeilův Černý Petr

Ani další pokus na zlepšení situace při Velké ceně Austrálie bohužel nevyšel. Z výsledků volných tréninků i kvalifikace už to vypadalo, že snad Jakubu Kornfeilovi svitla určitá naděje na lepší výsledek. V závodě si ale opět a zase vytáhl pomyslného Černého Petra.

Náš závodník totiž krátce po startu, který měl, jak už tomu bývá zvykem, velmi dobrý, musel začít opět bojovat i se svým motocyklem. Tentokrát to byla prokluzující spojka, díky níž se Jakub v úvodu závodu propadl až na 22. místo. Kornfeil pak s vypětím všech sil jen taktak dokázal držet krok se svými soupeři a občas se mu dokonce povedlo někoho předjet. Buďme ale upřímní, četná odstoupení svých soupeřů také napomohla k tomu, aby se Jihomoravan posunul alespoň do bojů o bodované pozice. O třinácté místo pak musel bojovat s Jihoafričanem Binderem. V tomto souboji byl k naší alespoň částečné radosti Jakub úspěšnější a odvezl jsi tak z nejmenšího kontinentu tři body za ono třinácté místo.
Jakub Kornfeil: „Myslím, že asi každý, kdo má nějakou zkušenost s jízdou na motocyklu, ví, jaké to je, když prokluzuje spojka. Od prvního až do posledního kola závodu jsem měl tento problém a je podle mě taky trošku zázrak, že to vydrželo až do cíle. Na výjezdech a rovinkách jsem pak neuvěřitelně ztrácel, což jsme pak viděli i na datech. Nevím, co se děje, ale štěstí se nás prostě absolutně nedrží. Jednou se stane to, podruhé zase ono. I když to vypadalo, že to tento víkend docela funguje, zase se pokazí motorka. Třeba hned v úvodu, když jsem bojoval s Amatem. V zatáčce jsem jej vždy dokázal předjet, on mi to ale hned vrátil na rovince. Takto to trvalo několik kol a to mě opravdu dohánělo k šílenství. Zkrátka to dnes nefungovalo. Celý víkend už to vypadalo docela slibně, ale dneska nám opět náležel hodně plný kalich hořkosti, který jsme samozřejmě vypili až do dna. Povedlo se mi sem tam někoho předjet, musím ale říct, že jsem se posunoval taky díky častým odstoupením. Nakonec jsem tedy i přes obrovské technické problémy vybojoval s Binderem aspoň to třinácté místo. Je pro mě opravdu strašně frustrující, když vidím, že kluci, které jsem v minulosti bez problémů porážel, sbírají pódiová umístění. Přijde mi, že se tam snad ukázali už úplně všichni kromě mě.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist